Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İSLAHİYE MYO'DA SEMİNER

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İslahiye Meslek Yüksekokulu 2018-2019 Akademik yılı etkinlikleri kapsamında Bağımlılıkla Mücadele Öğrenci Topluluğu tarafından “Bağımlılığa farklı bir bakış, Sosyolojik perspektiften bağımlılık” semineri düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2018 11:42
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 11:23
Kaynak: İHA
İSLAHİYE MYO'DA SEMİNER

İslahiye Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda düzenlenen seminerde Sosyolog Kürşat Saraç konuşmacı olarak katıldı. Sosyolog Kürşat Saraç yaptığı sunumda; bağımlılık ve bağımlılık çeşitleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Sosyolog Saraç, bağımlılığın sosyolojik olarak yorumlanmasına toplumunun yapı taşı olan aile kurumundan başlayarak; aile kurumunun her toplumda önemli bir yere sahip olduğunu ve aile içerisinde ebeveynlerin veya çocukların bağımlı olduğunda aileye ve devamında toplumun çok büyük bir bölümünü etkileyeceğini ifade etti.

Konuşmasını sosyolojik olgu olan cinsiyet ve sosyo-ekonomik durumlarla bağımlılık arasında bulunan ilişkileri açıklayarak sürdüren Sosyolog Saraç; sosyoloji biliminde kullanılan analiz yöntemleri ile bağımlılık kavramını açıklayarak, seminerin sloganı olan "Hayat bir gün bağımlıktan kurtul bugün" ifadesini kullandı.

Katılımın oldukça yoğun olduğu seminer sonunda Sosyolog Kürşat Saraç’a Yüksekokul Müdür Yardımcısı Öğ. Gör. Halim Gök tarafından teşekkür belgesi, Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölüm Başkanı Prof. Dr. M. Ali Bal tarafından da çiçek ve hediye takdim edildi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.