Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

 Başkan Şahin: En büyük sınav evlatsızlıktır

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, hayatta en büyük sınavın evlatsızlık olduğunu vurgulayarak, Gaziantep’te Tüp Bebek Projesiyle 2 bin ailenin çocuk özlemini dindireceklerini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2019 17:00
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 09:01
Kaynak: İHA
  Başkan Şahin: En büyük sınav evlatsızlıktır

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, hayatta en büyük sınavın evlatsızlık olduğunu vurgulayarak, Gaziantep’te Tüp Bebek Projesiyle 2 bin ailenin çocuk özlemini dindireceklerini belirtti.

Sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışmalarını şekillendiren Büyükşehir, normal yollarla çocuk sahibi olamayan ailelere sahip çıktı, hayata geçirdiği tüp bebek projesiyle ailelerin çocuk sahibi olmalarına yardımcı oldu. Bu kapsamda Özel Nova Fertil Tüp Bebek Merkezi, Özel Sani Konukoğlu Hastanesi ile işbirliği protokolü imzaladı. Nova Fertil Tüp Bebek Merkezinde 200 aileye tüp bebek yöntemi uygulandı, tüp bebek için gerekli şartlara uygun 120 ailenin tedavi süreci başlatıldı, çalışmalar sonucunda 41 aile, çocuk sahibi oldu.

Tüp bebek yöntemiyle bebek sahibi olan ailelerle Nova Fertil Tüp Bebek Merkezinde bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, bir yıl önce burada Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’le tüp bebek projesinin tanıtımını yaptıklarını belirtti.

DEVLET DESTEK VERİNCE

Merkezin hiç tereddüt etmeden projeyi sahiplendiğini söyleşen Şahin, “Gaziantep’in ilk kadın milletvekiliyim, kadın olunca anneler bize rahatlıkla ulaşıp sorunlarını anlatma fırsatı buldu. 2007 yılında bana gelen aileler, ‘ne bebeğimiz ne de tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi olabilecek imkanımız var’ dedi. Devlet, tüp bebek merkezleri açtı, bu konuda yardımcı oldu. Devlet desteği gelmeye başlayınca tedavi oranlarımız hızla arttı. Acıbadem Hastanesinin sahibi Mehmet Ali Aydınlar,  kurucu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı iken bana, ‘tüp bebek üzerine sosyal projelerimiz var ama kime nasıl ulaşacağımızı bilmiyoruz’ dedi. 80 ilde kaymakamlık vasıtasıyla bebeği olmayan aileleri tespit ettik. bebek ihtiyacı olan ama ekonomik durumu iyi olmayan aileleri tespit ettik, bu aileleri Acıbadem Hastanesine götürdük. Bütün giderleri bakanlık olarak biz karşıladık.

41 ÇOCUĞUMUZA 41 KERE MAŞALLAH

3,5 yıl önce Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı olduğumda, dar gelirli bölgelerde yaptığım çalışmalarda 2 bin aile, tüp bebek konusunda bizden yardım istedi. Tüp bebek için en yakın merkez Adana olduğundan bunu yaptıracak durumumuz yok dediler, ben de durumun sosyal boyutunu görünce, bir proje hazırladık, Nova Fertil Tüp Bebek Merkezine geldik. Ya Allah dedik çalışmalarımıza başladık. Bugüne kadar merkezimize gelen aile sayımız 200. Bu aileler, tek tek incelendi, tüp bebek için gerekli şartlara uygun olan 120 ailenin tedavi süreci başlatıldı, 41 çocuk dünyaya geldi, 12 annemizin hamilelik süreci devam ediyor, 41 kere maşallah. Sonuçta biz bir vesileyiz, biraz insanlara dokununca bu güzellikler ortaya çıkıyor” dedi.

BİR BABANIN SÖZLERİ BENİ ETKİLEDİ

Başkan Şahin, hayatta en büyük sınavın evlatsızlık olduğuna değinerek, şöyle konuştu: “İki çocuk annesi olarak anneleri çok iyi anlıyorum, bu işin ne kadar insani ve vicdanı olduğunu görebiliyorum. Saha çalışmaları sırasında bir baba bana, “Niye çalışayım, niye eve geleyim hiçbir nedenim yok. Eve geldiğim zaman beni bekleyen bir bebeğim yok, çalıştığım zaman kime çalışayım’ dedi. Bebekler bizim ağacımızın meyvesidir Bebekle, birlikte annenin, babanın, ailenin ve aile çevresinin psikolojisi direkt etkileniyor, pozitif bir şekilde hayata bağlanıyorlar. Sonuçta canı alan da veren de imanımıza göre Allah’tır. Makamlarımın içerisinde en heyecanlandığım beni en çok duygulandıran sosyal proje bu oldu. Merkezin ve arkadaşlarımızın çok hızlı bir şekilde sisteme dahil olması bu işin başarılmasını sağladı.”

SOSYAL PROJEYLE ÇOK MUTLU OLDUM

Gaziantep’te tespit edilen çocuksuz 2 bin ailenin olduğunu, Nova Fertil Tüp Bebek Merkezine bu ailelerin sadece 10’da 1’inin geldiğini anlatan Şahin, “Devlet hastanemizin içerisinde bütün boyutlarıyla düşünülmüş içerisinde uzman ekibiyle merkez laboratuvarı bitti, oradaki Tüp bebek merkezimizi önümüzdeki ay açacağız. Amacımız, bize ulaşan 2 bin aileyi çocuk sahibi yapmaktır. Bu sosyal projeden dolayı çok mutluyum, cumhurbaşkanımız bu alanlarla ilgili yaptığımız çalışmalara özel ödül verdi. Araştırıyoruz, tespit ediyoruz, tedavi ediyoruz ve sonuçlandırıyoruz. Bunu yapan başka büyükşehir yok. Bu çalışmalarımız cumhurbaşkanımız ve teşkilatımız tarafından görüldü, bu ödülün paydaşlarından birisi de Fertil Tüp Bebek Merkezi’dir” diye konuştu.

ATMACA: ÇOCUKSUZLUK TOPLUMSAL BİR SORUN

Nova Fertil Tüp Bebek Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Ruşen Atmaca, ise, “Çocuksuzluk toplumsal bir sorun. Ailelerimiz çocuksuzluğun, hem psikolojik hem de toplumsal baskısıyla karşı karşıya kaldı. Maddi imkansızlıktan dolayı çocuk elde etmede ciddi sorun yaşıyorlardı. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in öncülüğündeki bu sosyal projeyle güzel bir tablo oluşturduk. Bu mutluluğun tarifi yok” dedi.

Tüp bebek sahibi olan aileler de çocuk özlemini dindiren başta Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Başkan Şahin, çocuklara yarım altını hediye etti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.