Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"1 dakika engelli olur musunuz?" etkinliği

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2017 14:37
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 09:54
Kaynak: İHA
"1 dakika engelli olur musunuz?" etkinliği

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlediği etkinlikte vatandaşlar ve belediye yetkilileri, engellilerle empati yapabilmek için tekerlekli sandalyeyle rampa çıktı ve beyaz bastonla sarı şeritli yolda yürümeye çalıştı. Ayrıca etkinlik kapsamında engelli vatandaşlar organ ve kan bağışında da bulundu.

“BUGÜN BAŞKA CANLARI KURTARMAK İÇİN BURADAYIZ”

Bir alışveriş merkezinde düzenlenen etkinlikte konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi, "1 dakika engelli olur musunuz?" etkinliği kapsamında sağlıklı bireylerin engellilerle empati yapmasını sağladıklarını belirterek, “Bugün başka canları kurtarmak için buradayız. Medikal de tıp diliyle engelliliğin bir dili de sağlığa dayanan nedendir. Böbrek yetmezliği, kalp yetmezliği, karaciğer yetmezliği bunlar sağlığa dayanan bir parçadır. Elbette protez, duyma gibi nedenlerimiz engellerimizin bir parçasıdır, bilhassa karaciğer, akciğer, kalp gibi organların sağlığın bir parçası olduğunu unutmayınız. Nasıl ki engellilerin sorunu toplumun sorunu ise sağlık sorunları yaşayan kişilerin sorunları da bizim sorunumuz. Nedir toplumun sorunu? Eğer başka ailelerin bireyleri böbrek nedeniyle evlerinden çıkamıyorlarsa, eğer kan arayıp da kan bulamayıp bireylerini kaybediyorlarsa, kalp yetmezliği yaşıyorsa bu vücut toprak olacaktır. O zaman toprak olmak yerine bu vücut can kurtarsın dediler. Biz engelli bireyler olarak hastanede kan bekleyen kardeşlerimize kan olacağız. Onların canını kurtarmak için kan vereceğiz. Ben inanıyorum ki organ ve kan bağışında hepimiz yarışacağız. Herkese teşekkürlerimi iletirken, ilk önce organ bağışında ben bulunacağım” dedi.

“ONLARI ANLAYARAK YAŞAMIMIZI SÜRDÜRMELİYİZ”

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Tolay engelli vatandaşların yaşam tarzlarını kolaylaştırmak için çalıştıklarını söyleyerek, “ Geçtiğimiz Pazar günü 3 Aralık Dünya Engelliler Günüydü. Tabi biz engellileri bir gün değil yılın her günü hatırlıyor, onların yaşam tarzlarını kolaylaştırmak için çalışıyoruz. Engelsiz bir kent olan Gaziantep’te çalışmalar yaparak ilerliyoruz. Eskiden engelli bireyleri olan aileler topluma engelli bireylerini çıkarmaya utanırdı. Fakat artık dönem değişti. Çok şükür hükümetimizin engelliler ile ilgili yaptığı yasalarla onlara haklar verildi ve ilerlemeler kaydedildi. Artık onlarda kendilerine fırsat verildiği taktir de neler yapabileceklerini kanıtlıyorlar. Engellilerimiz kan ve organ bağışında bulunacaklar. Engelliler bu anlamda burada bulunuyorlar. Engellileri bilmek kadar onları anlamak çok önemli. Onları anlayarak yaşamımızı sürdürmeliyiz. Bizlerin yaşamlarına destek veren engellilere teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Durdu Yetkinşekerci de "Engelli arkadaşlarımız kentin bazı yerlerindeki rampalar ve görme engelliler için yapılan sarı şeritli yollarda yaşadıkları sorunları bana ilettiler. Hemen bu sorunların giderilmesi için talimat verdim. En kısa sürede düzeltilecek" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından, Yusuf Çelebi organlarını bağışlarken, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Tolay ise kan verdi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.