Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

101 yıllık destan

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2016 18:59
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 23:37
Kaynak: İHA
101 yıllık destan

Şahinbey Belediyesi tarafından Çanakkale Zaferi'nin 100. Yıl etkinlikleri çerçevesinde başlatılan ve bu yıl da devam ettirilen "Gaziler Diyarından, Şehitler Diyarına" projesi kapsamında Çanakkale'ye gidecek öğrenciler, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun da katıldığı toplantıyla bilgilendirildi.

Şahinbey Belediyesi geçtiğimiz yıl Çanakkale Zaferi 'nin 100. Yıl etkinlikleri çerçevesinde "Gaziler Diyarından, Şehitler Diyarına" projesiyle 22.000 öğrenciyi Çanakkale'ye götürmüştü. Devam eden proje çerçevesinde bu yılbaşında da 10.000 kişiyi Çanakkale'ye götüren Şahinbey Belediyesi, yılsonuna kadar 10.000 kişiyi daha Çanakkale'ye götürerek toplamda 42.000 kişiyi Çanakkale de ecdadıyla buluşturmuş olacak.

EMANETE SAHİP ÇIKMALIYIZ

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Çanakkale ziyaretlerinin önemine dikkat çekerek, "Çanakkale sizin, bizim ve ülkemiz için çok önemli. Çanakkale'de ecdadımız 101 yıl önce bir destan yazdı. 7 düvele karşı imkânsızlıklar içerisinde, imanlı göğüslerini siper ederek, gelecek nesilleri düşünerek vatanı düşmana teslim etmediler. Bu nedenle uyanık olup, biz de gelecek nesilleri düşünmek zorundayız. Ecdadımız nasıl 101 yıl önce Çanakkale'de 253.000 şehit vererek, bu vatanı nasıl koruduysa ve bizlere emanet ettiyse, bizlerde aynı şekilde bu vatana sahip çıkıp, bu vatanı gelecek nesillere daha güzel bir şekilde teslim etmemiz gerekiyor. Bunun içinde daha çok çalışmamız gerekiyor. Şu anki eğitim imkânları eskiyle kıyaslandığında çok daha iyi, sadece biraz gayret etmemiz gerekiyor. Çanakkale'ye yapacağınız ziyaretler, hayatınız da bir dönüm noktası olabilir. Madem ecdadımız bu vatan için bu kadar şehit vermiş, bizlerde bu vatan için neler yapabiliriz, şeklinde düşünüp çok daha fazla çalışmalıyız. Çanakkale'ye gidip gelen her gencimiz de bu vatan için çok daha fazla çalışacaklarını söylüyor. Sizlerin Çanakkale'ye hızlı ve rahat gidip gelmesi için Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdik. Şahinbey Belediyesi olarak öğrencilerimizi Çanakkale'ye uçakla götürüyoruz. 2018 yılına kadar da 82.000 kişiyi Çanakkale'ye götürmeyi hedefliyoruz" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından Özel İdare Anadolu Lisesi Okul Müdürü Hasan Kurtbey, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'na teşekkür belgesi verdi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.