Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“15 Temmuz Milli Birlik Günü Anma Günü” etkinliği

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İslahiye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Edebiyat ve Sanat Topluluğu tarafından “15 Temmuz Milli Birlik Günü Anma Günü” etkinliği İslahiye Yerleşkesi Konferans Salonunda düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2019 17:39
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2023 21:23
Kaynak: İHA
“15 Temmuz Milli Birlik Günü Anma Günü” etkinliği

Etkinlikte konuşan Topluluk Danışmanı Uluslararası İlişkiler Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Orhun Burak Sözen, 15 Temmuz darbe girişiminde ulusça çok büyük bir badirenin atlatıldığını belirtti.

Dr. Öğr. Üyesi Sözen, “Darbe girişiminde Türk milleti tüm unsurlarıyla demokratik sınavını başarıyla geçti. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ileri demokrasi deyimi de buradan doğuyor. Normal şartlar altında başka bir ulusun çok kolayca atlatamayacağı, çok zor atlatacağı bir darbe girişimi atlatıldı” şeklinde konuştu.

Geçmişteki darbelerden örnek veren Dr. Öğr. Üyesi Sözen, “Darbe girişimi derken bu daha öncekilerden farklı bir durumdu. Darbenin özellikleri ve katılım yani Türk Silahlı Kuvvetlerinin bütününü kapsamaması ve oluşum itibariyle uluslararası bir terör niteliği taşıması daha önceki darbelerden farklılığını ortaya koyuyordu. Daha önceki darbelerden farklı çok ilginç bir şey daha var. Önceki darbelerde, ne Türkiye Büyük Millet Meclisi, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ne de vatandaşlar tanklarla vurulmadı” diye konuştu

Konferansın devamında, Türk milletini hedef alan hain terör örgütünün bombaladığı TBMM ile sokakta vatandaşların üzerine sürülen tankların slayt eşliğinde öğrencilere gösterimi yapıldı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.