Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"15 yıl sonra ucube bir kent bulduk"

DSP Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan, Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği'ni ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 24.02.2019 13:35
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 18:06
Kaynak: İHA
"15 yıl sonra ucube bir kent bulduk"

Gaziantep'in imar durumuna ilişkin açıklamalarda bulunan Doğan, "Gaziantep'i yatay mimarisi olan bir kent olarak bıraktık. Geldiğimiz zaman yüksek katlı ucubelerin yükseldiği bir kent halinde bulduk" dedi.

Demokratik Sol Parti Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Celal Doğan, Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği'ni ziyaret etti. Ziyarette Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı İbrahim Apa ve Yönetim Kurulu Üyeleri hazır bulundu.

TEK BİR İTİRAZ GELMEDİ

1989 yılında Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine geldiğini belirten Doğan, "Bu kenti devir aldığım zaman Gaziantep bir kasabaydı. 1989 yılından 2004 yılına kadar Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığım bu kenti aynı şekilde bulamadım. Yaptığımız imar değişikliklerinde parsel bazında düzenleme yapmadık. Göreve geldiğim dönemde 8 bin hektar olan Gaziantep'in alanını 28 bin hektara çıkardık. 30 bin olan mücver alanımızı ise 105 bin hektara çıkardık. 28 bin hektarlık alanın imara açılmasında tek bir itiraz dahi gelmedi. Büyükşehir Belediye Başkanlığımız döneminde yaptığımız hizmetlerde, değişiklerde şahısları gözetmedik. Yaptığımız tüm değişiklikleri kentin ve vatandaşların ihtiyaçlarına göre yaptık. Ben nerede kimin arazisi olduğunu bilmem. Bu kentte Belediye Başkanlığımız döneminde 2 ya da 3 tane parsel bazında imar değişikliği yaptık. 2004 ila 2019 yılları arasında asgari bin 300'ün üzerinde imar değişikliği yapıldı.

KENT YAMALI BOHÇAYA DÖNÜŞTÜ

Kent ile ilgili kalıcı planlar hazırlanması gerektiğini düşünerek hareket ettiklerini belirten Doğan, "Gaziantep ile ilgili 50 yıllık, 100 yıllık hatta bin yıllık planlar yapılması gerektiğini düşünerek hareket ettik. Ancak planlar bir sonraki gelen kişi tarafından değiştiriliyor. Bıraktığımız imar planları kenti 100 yıl ileriye taşıyacak planlarla düşünülerek yapıldı. Gelin görün ki yapılan imar tadilatları ile kent yamalı bir bohçaya dönüştü. Bu bir zihniyet meselesidir."

Gaziantep'i bıraktığı gibi bulamadığını söyleyen Doğan, "Gaziantep'i yatay mimarisi olan bir kent olarak bıraktık. Geldiğimiz zaman yüksek katlı ucubelerin yükseldiği bir kent halinde bulduk. Sayın Cumhurbaşkanının, 'İstanbul'a ihanet ettik' açıklaması vardır. O nedenle Gaziantep'e de ihanet etmemek gerekir. Gaziantepliler kentlerine sahip çıkmalı" diye konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.