Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

Mustafa Kemal Atatürk’e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından ‘Mareşallik’ ve ‘Gazilik’ unvanının verilişinin 99. yıl dönümü ve Gaziler Günü kutlandı.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2020 13:22
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2023 11:55
Kaynak: İHA
19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen törene, Vali Davut Gül, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Hacı Halil Osma, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Milletvekilleri, adli, idari ve askeri erkân, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşları mensupları, şehit ve gazi dernekleri ile vatandaşlar katıldı.

Gaziantep Valiliği, Garnizon Komutanlığı, Büyükşehir Belediyesi, Muharip Gaziler ve Türkiye Harp Malulü Gaziler-Şehit Dul ve Yetimler Dernekleri’nin çelenklerinin sunulmasıyla başlayan tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti.

Kovid-19 ile mücadele tedbirleri kapsamında sınırlı katılımla gerçekleştirilen törende, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılarak öğrenciler tarafından şiirler okundu.

Tören sonrasında Vali Davut Gül, protokol üyeleri ile vatanın bölünmez bütünlüğü, milletimizin birlik ve beraberliği, halkının huzuru ve güvenliği için büyük bir onurla görev yaparak yüce mertebeye ulaşan kahraman gazilerimizle bir araya gelerek onlara hitaben bir konuşma yaptı.

Pandemi tedbirleri kapsamında büyük katılımlı programların yapılamadığını dile getirerek sözlerine başlayan Vali Gül, “Bu vatan için şehit düşen tüm şehitlerimize ve ebediyete irtihal eden tüm Gazilerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum. Hayatta olan gazilerimize sağlık, sıhhat içerisinde uzun ömürler diliyorum. Bizim, gazilerimizin, şehitlerimizin ailelerine minnet borcumuz var. Dolayısıyla her bir ailenin her bir ferdinin devletimiz, milletimiz üzerinde çok hakkı var. Bu anlamda da bu devlet, bu millet sizleri başının üstünde taşır. Allah bu millete bir daha bu tür günler yaşatmasın ama o şartlar da oluştuğunda şehidiyle, gazisiyle, 83 milyon bütün ferdiyle aynı destanları yazabilecek eşsiz bir milletimiz var. Bunu da dosta düşmana her platformda anlatıyoruz, gösteriyoruz” ifadelerini kullanarak Gaziler Günü’nü kutladı.

Konuşma sonrasında bir süre gazilerle sohbet eden Gül, kapısının her zaman sonuna kadar açık olduğunu belirterek katılımları için her birine ayrı ayrı teşekkür etti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.