Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

2019 Yılı 3. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı

2019 Yılı 3. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Davut Gül başkanlığında gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2019 17:35
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2023 02:58
Kaynak: İHA
2019 Yılı 3. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı

Vali Gül burada yaptığı açıklamada il ve ilçelerde toplamda 555 projenin yürütüldüğünü bildirerek bu projelerin toplam değerinin 12.422.646.000 TL olduğunu söyledi.

Atatürk Toplantı Salonunda düzenlenen koordinasyon toplantısında mevcut, planlanan ve devam eden projelerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Vali Gül, “Önceki yıllar harcaması 5.399.401.000 TL, 2019 yılı ödeneği 2.781.614.000 TL, dönem sonu itibariyle yapılan toplam harcama ise 1.815.154.000 TL’dir.   Ödeneğin az harcanma sebebi fiziki gerçekleşme çoğu işte daha fazla, yılsonuna kadar henüz ödenekleri ödenmeyen işlerimiz var. Aralık ayı itibariyle ödeneğimizin tamamı harcanmış olacak” dedi.

İlgili kurum temsilcilerinin sunumuyla devam eden toplantıda, uyarılarda da bulunan Gül, kamuya ait araç gereçlerin görevi dışında kullanılmasına dair şikâyetler aldıklarını belirterek bu konuda kurum amirlerinin hassasiyet göstermelerini istediklerini aktardı.

AÇIK KAPI’YI EN İYİ UYGULAYAN İLLERİN BAŞINDAYIZ

Açık Kapı’da çalışmaların devam ettiğini belirterek Türkiye genelinde Açık kapıda en iyi durumda olan illerin başında Gaziantep’in geldiğini söyleyen Gül, “Açık Kapı’da bilgilerin hızlı bir sürede geri dönüşünün sağlanması çok önemli. Açık Kapı ile ilintili olarak da ayrıca iletişim kanallarının açık olması gerekiyor. Vatandaşlar kurum amirleri ile görüşebilsinler. Biz isteyen herkesle görüşüyoruz. Vatandaştan bize ‘Gittim kurum amiriyle görüşemedim’ şikâyeti gelsin istemiyoruz. İletişim kanalları şeffaf olması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

İhale konusuna da değinen Gül, doğrudan teminin bir ihale yöntemi olmadığını belirterek “Doğrudan temin öngörülemeyen, acil durumlarda kullanılan bir yöntemdir. Altı aylık, bir yıllık planlama dâhilinde Açık İhale usulü ile ihaleleri yapmamız gerekiyor. Öngörülemeyen acil durumlar da ise daha çok Devlet Malzeme Ofisi ve Tarım Kredi Kooperatifi’nin doğrudan alım yöntemlerini kullanalım. Bu hem alım süreçlerini rahatlatmış olur hem de kamudan alarak herhangi bir soru işaretine mahal verilmemiş olur” diye konuştu.

Proje üretilmesinin önemini de vurgulayan Gül, her kurumda proje ekibinin bulunması gerektiğini ve kurumların proje yapma kapasitelerinin artmasının önem arz ettiğini söyledi.

GAZİANTEP-KARKAMIŞ YOLU DEVAM EDECEK

Nizip - Karkamış yolu için de açıklamada bulunan Gül, “Gaziantep- Nizip yolu gelecek sene içerisinde bitmiş olacak. Nizip ile Karkamış yolunun durma sebebi müteahhitin tasfiye dilekçesi. Ödenek ile ilgili bir sıkıntı yok. Yeniden ihale yapılıyor. Yaklaşık 2 aylık bir süreç içerisinde netleşir. Yol yapımı devam edecek” diye konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.