Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“2020 BÜYÜME YILI OLSUN”

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, 2020 yılının tüm dünyada barış, huzur ve mutluluğa vesile olmasını diledi.

Haber Giriş Tarihi: 31.12.2019 10:11
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 02:37
Kaynak: İHA
“2020 BÜYÜME YILI OLSUN”

2020’nin umutla geldiğini belirten Ünverdi, ülkemiz adına ekonomide üçüncü çeyrekte başlayan büyüme trendinin yılsonu itibarı ile devam etmesi ve 2020’nin her anlamda ülkemiz adına büyüme yılı olması temennisinde bulundu.

Ülkemizin, 2018 yılındaki döviz kurundaki manipülasyon ve baskıların yaralarını sarmak için 2019 yılında büyük bir enerji harcadığını belirten Ünverdi, “Döviz kurundaki atakla birlikte 2019 yılına ülke olarak istediğimiz gibi başlayamasak da üçüncü çeyrekte gelen 0,9’luk büyüme ile birlikte ülkemiz ekonomisinin büyüme trendine geçtiğini gördük. İnşallah bu büyüme rakamlarının dördüncü çeyrekte ve 2020 yılında da artarak devam etmesini bekliyoruz. Uluslararası derecelendirme kuruluşlarından gelen olumlu değerlendirmeler, büyüme rakamlarının pozitif yönde revize edilmesi ile ülkemize olan güvenin daha da artacağına inanıyorum. Faiz ve enflasyon dengesi, döviz kurunun belli bir seviyede tutulması ekonomimiz adına umut vericidir. Bu sevindirici gelişmelerle birlikte yılsonu itibarı ile yerli otomobilimiz de büyük heyecan uyandırmış ve savunma sanayinin ardından otomotiv sektöründe de önemli bir başarıya imza atılmıştır” ifadelerini kullandı.

Gaziantep’in de 2019 yılında ihracatını artırarak yoluna devam ettiğini kaydeden Ünverdi, “Kent olarak bu süreçte aylık ve dönemsel bazda ihracatta büyük başarılara imza attık. İnşallah 2019 yılsonunda 7 milyar doların üzerinde bir ihracat gerçekleştirmiş olacağız ve 2020 yılına rekor ihracatla başlayacağız. Gaziantep Sanayi Odası olarak da düzenlemiş olduğumuz Gaziantep’in Yıldızları Ödül Töreni’nde ‘Sanayide Dönüşüm Başladı’ sloganıyla kent ve ülke sanayimiz adına dönüşümü Gaziantep’ten başlattık. Gaziantep’ten hep birlikte sanayide dönüşümde “biz varız“ dedik. Sosyal medyada “bizdevarız” hashtag’ı ile başlattığımız kampanyamız yoğun ilgi gördü ve Türkiye gündemine girdi. Bu yeni vizyonun altyapısı olacak projelerimizi de kamuoyu ile paylaştık ve çok güzel dönüşler aldık. Sanayimizdeki teknoloji dönüşümünü inşallah sanayicilerimiz ve iş dünyamızın destekleri ile hep birlikte gerçekleştireceğiz” cümlelerini kullandı.

“Ülke olarak el le verirsek üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir güçlüğün olmadığını defalarca yaşadık ve gördük” diyen Ünverdi, sözlerini şöyle tamamladı: “Millet olarak aydınlık geleceğimiz için daha fazla kenetlenmeye, ortak hedeflere birlikte koşmaya ihtiyacımız var. Bu vesileyle yeni yılda milli birlik ve beraberliğimizin daha da artmasını, dünyada barış ikliminin hakim olmasını, savaşların son bulmasını temenni ediyor, değerli hemşerilerimin ve tüm milletimizin yeni yılını en içten dileklerimle kutluyorum.”

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.