Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“2023 HEDEFLERİNE GAZİANTEP ÖNEMLİ KATKI SAĞLAYACAK”

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Meclis Başkanı Settar Konukoğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle ortak bir kutlama mesajı yayımladı.

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2017 13:12
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 08:33
Kaynak: İHA
“2023 HEDEFLERİNE GAZİANTEP ÖNEMLİ KATKI SAĞLAYACAK”

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Meclis Başkanı Settar Konukoğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, imkânsız gibi görünen çetin bir mücadelenin ardından kazanılan ve millete armağan edilen en büyük hediyelerden biri olan Cumhuriyet’in ilan edilişinin 94. yıl dönümünü milletçe gurur ve coşku içinde kutlandığını belirtti.

Büyük Türk milletinin şanlı tarihindeki en parlak başarılardan biri olan Cumhuriyetin kuruluşunun 94. yılını kutlamanın sevinci içerisinde olduklarını dile getiren GTO Başkanları;

“Cumhuriyetimizin ilan edildiği 29 Ekim tarihi, hepimiz için çok özel ve gurur dolu bir gün. 94 yıl önce yaşananlar, bizlere bugünümüzü armağan edenlerin zaferiydi. Bıraktıkları miras, çok az millete nasip olacak kadar büyük ve onurlu bir sorumluluk.

Büyük mücadelelerle kazanılan Cumhuriyet atalarımızdan kalan en güzel mirastır. Değeri her geçen gün daha iyi anlaşılmaktadır. Çok büyük mücadelelerle elde edilen kazanımlar, ancak aynı kararlılıkla ve sahiplenme ile korunur ve yaşatılabilir mahiyettedir. Bu görev bize miras kaldığı gibi, bizden de sonraki nesillere de miras kalacaktır.

Türk milleti sahip olduğu manevi değerlere şartlar ne olursa olsun sahip çıkan, herhangi bir unsura feda etmemeye yeminli bir millettir. Barış ve kardeşliğin sesinin daha da yükseldiği bugünlerde aziz hatıralarını hep yaşatacağımız aziz şehitlerimizin acılarını, kahraman gazilerimizin fedakârlıklarını daima yüreğimizde hissediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olarak ilelebet yaşayacağını biliyoruz” dediler.

GTO Başkanları; Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana geçen sürede Türkiye’nin önemli gelişmelere sahne olduğunu ifade ederek, yayımladıkları kutlama mesajında şu görüşlere yer verdiler:

“Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100.yılında ülkemiz kendisine dünyanın ilk 10 ekonomisi içinde yer alma hedefi koymuştur. Ülkemizin ihracatı yılda ortalama yüzde 20 artarken, Gaziantep’in ihracatı yüzde 40 artıyor. 2023 hedeflerine Gaziantep olarak önemli katkılar sağlayacağız. Ülkemizin 2023 yılındaki ihracat hedefi 500 milyar dolar. Gaziantep olarak Cumhuriyetin 100. yılında 30 milyar dolar ihracat hedefliyoruz. Bu hedefi gerçekleştirme yolunda hepimize önemli görev ve sorumluluklar düşüyor. Geçmişte olduğu gibi bugün de yarın da aynı heyecan ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz.

Cumhuriyetimizi, bütün değerleriyle sonsuza kadar yaşatmak milletçe hepimizin vazgeçilmez sorumluluğudur. Cumhuriyetimizin 94. Yıl dönümünde ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm milletimizin, Gaziantep iş dünyasının ve Gaziantepli hemşerilerimizin Cumhuriyet Bayramını en içten duygularımızla kutluyoruz.”

 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.