Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'23. GAPSHOES FUARI'' açıldı

Gaziantep’te düzenlenen ‘’23. Uluslararası Ayakkabı, Terlik, Saraciye ve Yan Sanayi Kış Fuarı (GAPSHOES)’’ ziyarete açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2016 17:25
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 01:47
Kaynak: İHA
'23. GAPSHOES FUARI'' açıldı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO), Gaziantep Kunduracılar Odası, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı, Türkiye Umum Ayakkabıcılar Federasyonu destekleriyle Akort Fuarcılık tarafından gerçekleştirilen ‘’23. GAPSHOES Kış Fuarı’’nın, Ortadoğu Fuar Merkezi’nde düzenlenen açılış töreni, şehitler anısına saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Açılışa katılan Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu ve Akort Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Akkaya, yaptıkları konuşmalarda, darbe girişimini bir kez daha şiddetle kınadılar, demokrasi şehitlerine Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa dilediler.

Davetlilere ve fuar katılımcılarına böyle bir günde kendilerini yalnız bırakmadıkları için teşekkür eden GSO Başkanı Konukoğlu, şöyle dedi:

‘’15 Temmuz günü bir ihanete uğradık. Öyle bir ihanet ki, ülkeyi bölmeye, ülkeyi kan gölüne çevirmek isteyen bir cuntacı zihniyet milli egemenliği teslim almaya kalktı. Ama, bu ülkede yaşayan 78 milyon insanın tek yürek olabileceğini düşünemediler. Hesaplarında bu yoktu. Bu ülkenin her karış toprağında hepimizin atalarının kanı var. Bu ülkeyi hiç kimseye bırakmayız. O tankların önünde yatanlara Allah gani gani rahmet eylesin. Bize bundan sonra düşen görev, birlikteliğimizi ilelebet sürdürmektir.’’

Sanayiciler olarak daha çok çalışacaklarını, dünyada gitmedikleri ülke bırakmayacaklarını belirten Konukoğlu, ‘’Türkiye’yi ekonomik olarak daha da güçlendirerek hiç kimseye ve hiçbir ülkeye muhtaç etmeyeceklerini’’ kaydetti.

‘’FUARI AÇTIK, DİK DURDUĞUMUZU CÜMLEALEME GÖSTERDİK’’

  1. GAPSHOES Fuarı’nı erteleyip ertelememe konusunda kendilerine bazı haberler geldiğinin altını çizen Konukoğlu, ‘’Sayın Valim, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanım istişare ettik; hayır dedik. Bu fuar açılacak dedik. Dik durduğumuzu ve çalıştığımızı cümle aleme göstereceğiz. İnşallah her ay burada ayrı bir fuar açacağız’’ diyerek, kararlılıklarını vurguladı.

Ayakkabıcılık sektörünün ekonomiye ve istihdama katkısına da dikkati çeken GSO Başkanı Konukoğlu, Türkiye ayakkabı ihracatında Gaziantep’in payının her geçen yıl artarak yüzde 17’ye çıktığını, Gaziantep’ten geçen yılsonunda 112 milyon dolar ihracat yapıldığını kaydetti.

‘’BU GAZİ ŞEHRİN VALİSİ OLMAKTAN İFTİHAR EDİYORUM’’

Vali Ali Yerlikaya da konuşmasında, fuarın ertelenmemesi kararının doğruluğunun altını çizerek, ‘’Biz en zor koşullarda bile, en moral bozucu koşullarda bile üreten bir şehir, rekabetçi bir şehir, marka bir şehir, farklı bir şehir olduğumuzu hem kendimize ve komşularımıza hem de bütün dünyaya göstermemiz lazımdı’’ diye konuştu.

15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimini ‘’tarihinde eşi benzeri olmayan bir hainlik yaşadık’’ sözleriyle açıklayan Vali Yerlikaya, milli egemenliğe sahip çıkmak için ilk andan itibaren sokaklara çıkan Gaziantep halkının mücadelesinden övgüyle bahsederken, ‘’Gazi şehir, Allah’ın izniyle kendi kaderine kendisi sahip çıktı. Milletimiz galip geldi. Ben iftihar ediyorum, böyle bir Gazi şehrin valisi olmaktan dolayı’’ ifadelerini kullandı.

Yerlikaya, sanayici, tüccar ve esnafın moralini bozmadan daha çok çalışmasını da istedi.

ŞAHİN: ‘’KALKINMA HAMLESİNE DÖNÜŞTÜRMELİYİZ’’

Duygu dolu bir konuşma yaparak, 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de ‘’İnsanların, toplumların, milletlerin kaderleri vardır. Kaderlerin de dönüm noktası vardır. 15 Temmuz, bu necip milletin kaderinin dönüm noktası oldu. Aslında bizim için yeni bir Çanakkale, baş eğmeyen baş veren Gazi şehrimiz açısından da 15 Temmuz mücadelesi oldu’’ sözlerine yer verdi.

Darbe girişimi sırasında vatandaşların üzerine ateş açılmasını sert bir dille eleştiren Şahin, ‘’Bu millet alnından öpülecek muhteşem bir millet. Bugünden aldığımız dersle çok çalışmamız, birbirimizi Allah için çok sevmemiz, bu şerefsizleri içimizden ayırtmamız lazım. Arkasından hedefe kilitlenerek, bunları kalkınma hamlesine dönüştürmeliyiz’’ diyerek, herkesin ve her kesimin işine, projelerine devam etmesini ve dünyaya nasıl bir millet olduğumuzu göstermesini diledi.

STANTLARI GEZDİLER

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, fuarın açılış kurdelesini keserek stantları gezdiler.

Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi’nde düzenlenen 23. GAPSHOES Fuara, Gaziantepli firmaların yanı sıra Adana, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Osmaniye, Samsun, Sinop ve Şanlıurfa illerinden gelen 130 firma stant açtı. Fuar, 23 Temmuz tarihine kadar ziyarete açık olacak.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.