Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“23 Nisan; milletimizin egemenliğini eline aldığı gündür”

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2017 12:06
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 03:34
Kaynak: İHA
“23 Nisan; milletimizin egemenliğini eline aldığı gündür”

Rektör Prof. Dr. Yılmaz, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Milli iradenin ve milletin egemenliğinin temsili olan 23 Nisan 1920 tarihi, milletimiz için büyük değer taşıyan tarihi bir dönüm noktasıdır. Bugün, milletimizin egemenliğini eline aldığı ve vatanına sahip çıktığı gündür. Ulusal Egemenliğimizin simgesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluş gününü çocuk bayramı olarak ithaf eden Mustafa Kemal Atatürk, çocuklara verdiği değeri ve önemi bir kez daha göstermiştir. Bu önemli gün sadece Türkiye’de ki çocukların değil ulusumuzun ve tüm dünya çocuklarının ilk ve tek çocuk bayramı olarak kutlanmaktadır. Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Bugünün Küçükleri Yarının Büyükleridir’ sözleri ile hafızalarımıza kazınan bu tarihi gün, geleceğimizin yegane temsilcisi olacak olan çocuklarımıza güvenimizi göstererek onların geleceğe daha emin adımlarla ilerlemesini sağlamak için atılan önemli bir adımdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, egemenliğimizin simgesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin 97. yılını ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. TBMM’nin kuruluşunda ve Kurtuluş Savaşımızın kazanılmasında emeği geçen başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm gazi ve şehitlerimizi saygı, sevgi ve şükranla anıyorum.”

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.