Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

25 Aralık kurtuluş etkinlikleri start alıyor

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2016 13:36
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2023 02:12
Kaynak: İHA
25 Aralık kurtuluş etkinlikleri start alıyor

Şehitkamil Belediyesi, Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümü kutlama etkinlikleri çerçevesinde 6 farklı branşta 7 farklı sportif ve kültürel organizasyon düzenleyecek. Geleneksel hale gelen 25 Aralık Kurtuluş Günü etkinliklerine binlerce öğretmen ve öğrenci katılacak.

Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümü kutlama etkinlikleri çerçevesinde Şehitkamil Belediyesi, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve spor federasyonlarının işbirliğiyle basketbol, badminton, futbol, halkoyunları, satranç ve yüzme branşlarında 7 farklı sportif ve kültürel organizasyon düzenlenecek. Şehitkamil Belediye Başkanlığınca geleneksel hale getirilen 25 Aralık Kurutuş Günü etkinliklerine, anaokulu öğrencilerinden, üniversitelilere kadar farklı yaş gruplarında binlerce öğrenci ve onlara eşlik edecek öğretmen ve idareciler katılacak. 5 Aralık 2016 tarihinde 4. Geleneksel Basketbol Kurtuluş Kupası ile start alacak olan etkinlikler, farklı ülkelerden üniversite öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilecek 3x3 Salon Basketbolu organizasyonu, 2. Geleneksel Badminton Kurtuluş Kupası, Kulüpler Arası Futbol Kurtuluş Kupası, 5. Geleneksel Kurtuluş Kupası Yüzme Yarışları ve her yıl izleyenlerin büyük beğenisini kazanan halkoyunları sahne gösterisi ile devam edecek. Organizasyonlar 25 Aralık 2016 Pazar günü Geleneksel Satranç Kurtuluş Kupası ile son bulacak.

KURTULUŞUN 95. YIL DÖNÜMÜNDE AZİZ ŞEHİTLERİMİZİ BİR KEZ DAHA ANACAĞIZ

Şehitkamil Belediye Başkanlığınca 25 Aralık Kurtuluş Günü kutlama etkinlikleri çerçevesinde organize edilecek sportif ve kültürel etkinliklerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Aralık ayı boyunca düzenlenecek ve binlerce öğrenci ve öğretmenin katılımıyla gerçekleştirilecek tüm sportif ve kültürel etkinliklerde, kurtuluş savaşından bu güne kadar aziz vatan toprağı uğrunda canlarını seve seve feda eden kahraman şehitleri rahmet ve derin minnet duygularıyla anacaklarını söyledi. Başkan Fadıloğlu, “Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümü kutlama etkinlikleri çerçevesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz ve spor federasyonlarımızla işbirliği içerisinde 6 farklı branşta 7 farklı sportif ve kültürel organizasyon düzenleyeceğiz. Bu organizasyonlarda katılımcı öğrencilerimiz, farklı branşlarda dostça yarışacak, düzenlenecek kültürel etkinliklerle sosyalleşecekler. Tüm organizasyonlardaki temel amacımız ise Kurtuluş Savaşı’ndan bu güne kadar aziz vatan toprağı uğrunda şehadet şerbeti içen kahramanlarımızı anmak ve bu milli bilinci çocuk ve genç yaştaki öğrencilerimize aşılamak olacak. Ben, bu vesile ile Aralık ayı boyunca düzenlenecek olan tüm sportif yarışmalar ve kültürel etkinliklere katılacak olan değerli öğretmen ve öğrencilerimize başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.