Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

2'NCİ ULUSLARARASI KADIN SANATÇILAR ÇALIŞTAYI SERGİSİ AÇILDI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesince düzenlenen "2'nci Uluslararası Kadın Sanatçılar Çalıştayı Sergisi" açıldı. 6 ülkeden 27 kadın sanatçının çalışmaları, 20 Mart 2019 Çarşamba gününe kadar sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2019 16:58
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 06:31
Kaynak: İHA
2'NCİ ULUSLARARASI KADIN SANATÇILAR ÇALIŞTAYI SERGİSİ AÇILDI

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Uluslararası Kadın Sanatçılar Çalıştayı Sergisi, Gaziantep Sanat Merkezi'nde açıldı.

ŞAHİN: ŞEHRİ KADININ SORUMLULUĞUYLA PLANLIYORUZ

Serginin açışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, sanatı ve sanatçısıyla yükselen bir Gaziantep'in, sanat merkezi olma noktasına geldiğini söyledi.

Şahin, şunları aktardı: "Şehrimizin tarihi dokusunu yansıtan Gaziantep Sanat Merkezi'nde, açılan ulusal ve uluslararası alanda açtığı sergilerle, bölgesinde, Türkiye'de sanatı ve sanatçısıyla yükselen bir şehir olma hedefimize hızla ilerliyoruz. 8 Mart Dünya Kadınlar günü bir kadın başkan olarak benim için de çok önemli. Kadın dostu bir şehir olarak, kadın ve erkeğin birlikte yaşadığı, kadınıyla erkeğiyle insana dokunan şehircilik anlayışıyla yolumuza devam ediyoruz. 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' anlayışıyla şehrimizi yeniden yapılandırıyoruz. Kadının gözüyle, kadının duygusal zekâsıyla, kadının sevgisiyle, kadının sorumluluğuyla, kadının saygısıyla şehrimizi planlıyoruz. Kadın gözüyle, anne gözüyle şehrimize baktığımızda sıcaklığı, sevgiyi ve kardeşliği tüm Dünya'ya örnek olsun diye çalışmalarımızı yapıyoruz."

Gaziantep Valisi Davut Gül ise, 6 ülkeden 27 kadın sanatçının çalışmalarının sergileneceği serginin hayırlara vesile olmasını diledi.

Konuşmaların ardından Başkan Şahin ve beraberindekiler, sergilenen çalışmaları tek tek inceledi, yetkililerden bilgi aldı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.