Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“30 Ağustos tarihimizde bir dönüm noktasıdır”

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay, 30 Ağustos'un sadece askeri bir başarı olarak değerlendirilmemesi gerektiğini, bu zaferin tarih sahnesinde yeni bir Türk devletinin kurulmasının da temelini oluşturduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 28.08.2017 16:47
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 06:11
Kaynak: İHA
“30 Ağustos tarihimizde bir dönüm noktasıdır”

GGC Başkanı İbrahim Ay, 30 Ağustos Zaferi'nin 95. yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda, bu zaferin, Türk milletinin omuz omuza mücadele vererek kazandığı önemli bir destan olduğunu belirtti. İbrahim Ay, Türk Milleti'nin tarih boyunca her zaman haksızlıklar karşısında sağlam ve güçlü adımlarla dimdik durmayı başarmış bir millet olduğunu ifade etti.

Ay, "Bu zaferle birlikte ülkemiz dünyaya çok önemli bir mesaj vermiştir. Bu mesaj, insanca yaşamanın bağımsız ve egemen bir devlet olmakla gerçekleşebileceğinin en güzel örneğidir. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan bu zaferle birlikte, ülkemiz sadece askeri bir savaşı kazanmakla kalmamış, Türkiye Cumhuriyeti'nin de temelleri atılmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle, tarihi şanlı destanlarla dolu Türk Milleti olarak, 30 Ağustos 1922'de elde ettiğimiz bu büyük zaferin 95. Yıldönümünü bir kez daha gururla kutluyor bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnet ve şükranla anıyoruz" dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.