Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

52.800 öğrenci ecdadıyla buluştu

Şahinbey Belediyesi 'Gaziler Diyarından Şehitler Diyarına' Projesi çerçevesinde 52.800 kişiyi ecdadıyla buluşturdu.

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2017 16:05
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 20:50
Kaynak: İHA
52.800 öğrenci ecdadıyla buluştu

Çanakkale Zaferi'nin 100. Yılı kapsamında başlayan büyük proje ile bugüne dek 52.800 öğrenci Çanakkale'yi ziyaret etti. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gazi torunlarını şüheda topraklarına götürerek, gençlerin vatan için nasıl mücadele edildiğini yerinde yaşayarak görmelerini sağlamıştı. Gelen talep üzerine projeyi devam ettirme kararı alan Şahinbey Belediyesi bu yıl içerisinde de toplamda 20.000 kişiyi daha Çanakkale'ye götürerek 52.800 kişiyi ecdadıyla buluşturdu.

Şahinbey Belediyesi, tarihinin değerini bilen öğrenciler yetiştirmek ve tarih bilincini gelecek nesillere aktarmak amacıyla başlattığı çalışma çerçevesinde, öğrencileri her gün uçak ile Gaziantep'ten Çanakkale'ye götürerek, verilen destansı mücadeleyi yerinde yaşattı.

Şahinbey Belediyesi projenin üçüncü yılında 10.000 öğrenciyi daha şüheda topraklarına götürdü. Evlerinden servisle alınan öğrenciler, uçakla gittikleri Çanakkale'de kendilerini bekleyen otobüslerle feribota binerek, Çanakkale Destanı'nın yazıldığı toprakları ziyaret etti. Şahinbey Belediyesi "Gaziler Diyarından, Şehitler Diyarına" projesi çerçevesinde 2017 ve 2018 yıllarında da toplam 40.000 kişiyi daha Çanakkale'ye götürerek bu sayıyı 82.000'e çıkarmayı hedefliyor.

ŞAHİNBEYLİ ÖĞRENCİLER ÇOK ŞANSLI

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu öğrencilerin vatan topraklarının nasıl kazanıldığını yerinde görmesi için böyle bir proje düzenlediklerini belirterek, "Her gün 189 kişiyi uçakla Çanakkale'ye götürüyoruz. Türkiye de ilk ve tek olan projeyi Şahinbey Belediyemiz sizler için düzenliyor. Şahinbey'de eğitim gören gençlerimiz çok şanslı, çünkü Gaziantep'ten Çanakkale'ye gitmek 18 saat sürüyor, çok uzun bir yolculuk, otobüsle yapmış olsaydık öğrenciler 3 gün derslerinden mahrum kalmış olacaklardı. Ancak Uçakla Çanakkale'ye giden gençler ecdatlarının mezarlarını ziyaret ettikten sonra aynı gün tekrar dönebiliyorlar. Bu projeyi yapmamızda ki en önemli nedenlerden bir tanesi gençlerimizin yetişme çağında bu vatan topraklarının nasıl kazanıldığını, tarihin nasıl yazıldığını, tarih kitaplarından değil de yerinde yaşayarak ve hissederek şehit topraklarını görmek büyük önem arz ediyor. Bu nedenle Şahinbey Belediyesi olarak Çanakkale seferleri düzenliyoruz. Gaziler Diyarından Şehitler Diyarına yapılan yolculuğumuzda 52.800 öğrencimizi Çanakkale'de ecdadıyla buluşturduk. Biz gençlerimizi çok seviyoruz ve onlara güveniyoruz" dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.