Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

750 bin yardımcı kaynak kitap dağıtımına başlandı

2021- 2022 Eğitim Öğretim yılı için 750.000 yardımcı kaynak kitap Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilere gönderilmeye başlandı.

Haber Giriş Tarihi: 05.01.2022 14:42
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 05:39
Kaynak: İHA
750 bin yardımcı kaynak kitap dağıtımına başlandı

Kaynak kitaplar 2,3 ve 4. Sınıf öğrencilere birer tane 5. sınıftan 12. sınıfa kadar olan öğrencilere sayısal ve sözle olmak üzere ikişer tane dağıtılıyor.  

Gaziantep Valisi Davut Gül, beraberinde Şehitkamil Kaymakamı Ömer Kalaylı ve İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe ile birlikte Şehitkamil İlçesi Belkıs Mahallesinde bulunan Belkıs Ortaokulu’nu ziyaret ederek öğrencilere gönderilen yardımcı kaynak kitapları kendi elleri ile dağıttı.

Kitap dağıtımında konuşan Vali Davut Gül, Millî Eğitim Bakanlığının her yıl dağıttığı kitapların yanı sıra, öğrencilerin ve velilerin talepleri doğrultusunda bu yıl da yardımcı kaynak kitapları dağıtmaya başladığını söyledi.

Vali Gül sözlerine şöyle devam etti: “Şu anda Gaziantep’e 750 bin kitap geldi. Bu kitapları öğrencilerimize dağıttık. 1.sınıfın dışında, 2.sınıftan başlayarak 12.sınıfa kadar her sınıftaki öğrencilerimize bu kitaplar birer veya ikişer dağıtılıyor. Bu anlamda 750 bin kitap planlandı. Çok önemli bir proje. Eğitimde fırsat eşitliğini oluşturuyor. Ayrıca öğrencilerimizin, velilerimizin ve öğretmenlerimizin de bu kitapları verimli bir şekilde kullanmalarını diliyorum. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Milli Eğitim Bakanımıza ve bu projeye katkı sunan herkese teşekkür ediyorum.”

Kitapları tek tek dağıtan Vali Davut Gül, aynı zamanda okul kütüphanesini de gezerek buradaki öğrencilerle sohbet etti. Öğretmenlerle bir araya gelerek okulun ihtiyaçları ve öğretmenlerin isteklerinin olup olmadığını sordu. “Öğrenci Meclisleri”  “Spor Şehri Gaziantep” “Ben Okuyorum Gaziantep Okuyor” projelerinde ve öğrencilerin akademik başarılarında öğretmenlerin motivasyonunun çok önemli olduğunu vurgulayan Vali Gül, bu anlamda öğretmenlerden çok şey beklediklerini de sözlerine ekledi.

Ziyaretin ardından Vali Davut Gül okuldan ayrıldı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.