Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

88 yaşındaki kadın şifayı Anka'da buldu

Osmaniye'de mide kanaması şikayeti ile başvurduğu hastanede kalp yetmezliği ve solunum sıkıntısı bulunduğu için riskli görülüp müdahale edilmeyen 88 yaşındaki kadın şifayı Gaziantep Özel Anka Hastanesi'nde buldu.

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2019 11:31
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2023 08:19
Kaynak: İHA
88 yaşındaki kadın şifayı Anka'da buldu

Osmaniye'de yaşayan ve kusma şikayeti ile hastaneye kaldırılan 88 yaşındaki Zeynep Kirkit'in mide kanaması geçirdiği tespit edildi. Kalp yetmezliği ve solunum sıkıntısı bulunduğu için riskli görülüp gerekli müdahale yapılamayınca hasta, ailesi tarafından Osmaniye'den Gaziantep'te bulunan Özel Anka Hastanesi'ne götürüldü. Burada Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Ali Yağcı ve Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Olcay Arıcı tarafından yapılan müdahaleyle mide kanaması durdurulan hastaya 5 ünite kan ve 3 ünite plazma verildi.İç Hastalıkları Uzmanı Seyfi Yılmaz ile Ortopedi Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Işık tarafından da muayene edilen hastada kalp yetmezliği, diyabet, hipertansiyon ve kalp yetmezliğine bağlı yaygın ödemlerinin bulunduğu ve kalçasında çatlak olduğu tespit edildi.

Gaziantep Özel Anka Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Seyfi Yılmaz, tedavi altına alınan hastanın sağlık durumu ile ilgili şu bilgileri verdi:

"Hastamız bize geldiğinde mide kanaması vardı. Bunun yanı sıra kalp yetmezliği ve kalp yetmezliğine bağlı ileri derecede solunum sıkıntısı çekiyordu. Diyabet ve hipertansiyonu da bulunan hastamızın yaygın ödemleri mevcuttu. Vücudunda 7-8 litre sıvı vardı. Tiroid fonksiyonları bozuktu. Yaşı ve hastalıkları nedeniyle riskli görüldüğü için müdahalede bulunulmayan hastamızın mide kanamasını durdurduk, ayağındaki şişlik ve akciğerindeki sıvıları tamamen boşalttık. Tiroid hormonlarını ve şeker değerini normal düzeye getirdik. Hastanemize geldiğinde 6 gram olan hemoglobini 12 grama çıkan hastamızı, gayet sağlıklı bir şekilde evine gönderiyoruz."dedi.

Gaziantep Özel Anka Hastanesi'nde sağlığına kavuşan Zeynep Kirkit, 10 gün sonra taburcu olmanın sevincini yaşarken, Kirkit'in kızı Güllü Kirkit, "Annemiz hayatını kaybedecek diye çok korktuk. Neyse ki doğru bir tercih yapıp, hastamızı Gaziantep Özel Anka Hastanesi'ne getirdik. Annemiz burada yapılan müdahalelerle yeniden hayata döndü. Hastane yönetimi ve doktorlarına çok teşekkür ederiz. "dedi

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.