Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Bir at bir Murat” temalı sergi

Ressam Emine Özdemir’in atları konu alan “Bir At Bir Murat” temalı özgün baskı resim sergisi SANKO Sanat Galerisi’nde devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2023 14:18
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 12:38
Kaynak: İHA
“Bir at bir Murat” temalı sergi

Emine Özdemir’in, 26 Mayıs 2023’te açtığı 59’uncu kişisel resim sergisinde özgün baskı tekniklerinden ağaç ve linol baskı tekniğini kullandığı 25 eseri yer alıyor. Sergisini ve tamamı at temalı eserlerini değerlendiren Özdemir, “Atları sadece bir hayvan figürü olarak görmüyorum. Duygusal canlılar olan atlar, benim için dostluğu, sevgiyi, sadakati ve birlikte hareket edilmesi gereken hayatı ifade ediyor” dedi.
Önceki yıllarda Gaziantep Lisesi ve Gaziantep Tekerekoğlu Anadolu Lisesi’nde görev yaptığını, yıllar sonra sergi açmak için Gaziantep’e tekrar gelmesinin kendisini duygulandırdığını dile getiren Özdemir, şunları kaydetti: “Görev yaptığım, emek verdiğim gençliğimin şehri Gaziantep’te sergi açmak, yıllar sonra hatıralarım, öğrencilerim ve dostlarımla buluşmak beni çok duygulandırdı. Sanatseverler ve dostlarımın eserlerime ilgisinden büyük mutluluk duydum.”
SANKO Sanat Galerisi yönetimine ve sanata sunduğu katkıyı sanatçılara her zaman hissettiren Konukoğlu Ailesine teşekkür eden Özdemir’in “Bir At Bir Murat” isimli özgün baskı resim sergisi, 9 Haziran Cuma gününe kadar her gün 10.00-22.00 saatleri arasında gezilebilecek.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.