Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HKÜ, SCImago sıralamasında 29 basamak yükseldi

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2023 13:46
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 10:13
Kaynak: İHA
HKÜ, SCImago sıralamasında 29 basamak yükseldi

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), saygın uluslararası üniversite sıralama indekslerinden birisi olan ve üniversiteleri üç ana gösterge üzerinden değerlendiren SCImago tarafından açıklanan sonuçlara göre; 2023 Türkiye sıralamasında 29 basamak birden yükseldi.

Türkiye’den 134 üniversitenin yer aldığı listede Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), araştırma alanında 8.‘inci ve genel sıralamada 24.‘üncü basamakta yer alarak yükselişini sürdürdü. HKÜ, vakıf üniversiteleri arasında ise 7.’inci sırada yer aldı. 2022 yılında genel kategoride Türkiye’de 53’üncü sırada olan HKÜ, bu yıl 24.’üncü olarak 29 basamak birden yükselirken, dünya sıralamasında ise 940 basamak yükseliş kaydedildi.

“Hedeflerimize doğru ve emin adımlarla ilerliyoruz”
HKÜ’nün kurulduğu günden bu yana uyguladığı öğrenci odaklı eğitim-öğretim yaklaşımının yanı sıra, bilimsel üretkenliği ve yapmış olduğu uygulama odaklı yenilikçi projeler ile dikkatleri üzerine çektiğini, genç ve dinamik bir vakıf yükseköğretim kurumu olduğunu belirten HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, “Üniversitelerin araştırma performansını, inovasyon çıktılarını ve toplumsal etki kapasitesini ayrı ayrı ve bütünsel olarak değerlendirerek sınıflandıran SCImago sıralamasındaki yerimiz bizi ziyadesiyle mutlu etti. 15. kuruluş yıldönümünü kutladığımız bu yılda, üniversitemizin böyle bir başarı elde etmesi, hedeflerine doğru emin adımlarla ilerlediğinin önemli bir göstergesidir. Araştırma, inovasyon ve toplumsal etki (sosyal) kategorilerindeki puanlarımızı daha da yükselterek, Türkiye’de ilk 10’a ve dünyada ilk bine girme potansiyelimizin oldukça yüksek olduğuna inanıyoruz. Üniversitemizin SCImago 2023 sıralamasında 29 basamak yükselmesinde ve geçen yıl olduğu gibi ilk 10 vakıf üniversitesi arasında yer alarak başarılı neticelerin elde edilmesinde emeği geçen tüm öğretim elemanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.