Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kireç çözücü içen 18 aylık Yusuf Can için Sağlık Bakanlığı devreye girdi

Kilis’te, kireç çözücü içen 18 aylık Yusuf Can için Sağlık Bakanlığı devreye girerek uçak ambulans tahsis etti.

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2022 15:20
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 17:24
Kaynak: İHA
Kireç çözücü içen 18 aylık Yusuf Can için Sağlık Bakanlığı devreye girdi

Edinilen bilgiye göre, Mehmet ve Emine çiftinin 18 aylık oğlu Yusuf Can, Kilis merkeze bağlı Çalkaya köyünde su yerine yanlışlıkla kireç çözücü içti. Ailenin fark etmesi üzerine Kilis Devlet Hastanesine kaldırılan Yusuf Can, yoğun bakıma alındı. Boğaz kısmı ve organları zarar gören Yusuf Can, entübe edilemediği için tam donanımlı bir hastaneye sevk edilmesi için ailesi ve doktorların talebi üzerine Sağlık Bakanlığı devreye girerek, uçak ambulans tahsis edildi. Yusuf Can, Gaziantep Havalimanı’ndan Ankara Şehir Hastanesine uçak ambulans ile sevk edilecek.
Yusuf Can’ın babası Mehmet Can, oğlunun su yerine kireç çözücü içtiğini ifade ederek, “Fark eder etmez hemen ambulans ile Kilis Devlet Hastanesine getirdik. Yoğun bakımda 5 gündür tedavisi sürüyor. Bugün Ankara’ya uçak ambulansla sevk edilecek. Yetkililerden yardım bekliyorum. Su yerine yanlışlıkla kireç çözücü içmiş. Hemen hastaneye getirdim” dedi.
Yusuf Can’ın Annesi Emine Can, oğlunun Ankara Şehir Hastanesine sevk edileceğini ifade ederek, “Oradaki doktorlardan ve yetkililerden yardım bekliyorum. Oğluma baksınlar, benim elimden gelen hiçbir şey yok. Çocuğumun durumu kritik, Yusuf Can ilk çocuğumuz. Su zannederek kireç çözücüyü izmiş, buraya getirdik. Entübe edilemiyor. Kamerayı boğazından indiremiyorlar, Ankara’da daha iyi imkan olduğu için oraya sevk ediyorlar” ifadesini kullandı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.