Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SANKO öğretmenleri online eğitim deneyimlerini paylaşacak

SANKO Okulları, kuruluşunun 20’nci yılı etkinlikleri kapsamında Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eğitimde İnovasyon Derneği (EİD) iş birliği ile Eğitimde Değişim Konferansları (EDK) çatısı altında “Uzaktan Öğretimde Fark Oluşturanlar” konferansı düz

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2021 17:27
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 20:25
Kaynak: İHA
SANKO öğretmenleri online eğitim deneyimlerini paylaşacak

SANKO Okulları, kuruluşunun 20’nci yılı etkinlikleri kapsamında Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eğitimde İnovasyon Derneği (EİD) iş birliği ile Eğitimde Değişim Konferansları (EDK) çatısı altında “Uzaktan Öğretimde Fark Oluşturanlar” konferansı düzenleyecek.


SANKO Okulları Genel Müdürü Fırat Mümtaz Asyalı, SANKO öğretmenlerinin, bir yıldan beri devam eden Covid-19 salgını nedeniyle uzaktan gerçekleştirilen öğretim sürecindeki deneyimlerini, eğitim dünyasında sinerji oluşturmak amacıyla online düzenlenecek konferansta paylaşacaklarını söyledi. Bu süreçte öğretmenlerin edindiği tecrübeler, geliştirdikleri yeni mesleki beceriler ve kullandıkları yeni nesil uygulamalarla şekillenecek konferansın, salgın sürecinin birinci yılına denk geldiğini anımsatan Asyalı, şöyle devam etti:
"SANKO Okulları bu vesileyle fark oluşturan başarılı uygulamalarını zaman ve mekândan bağımsız olarak ülkedeki bütün öğretmenlerle buluşturmayı hedefliyor. Önceki yıllarda ‘Çoklu Zekâ Eğitimi’, ‘Yükselen Gaziantep Konferansı’ gibi etkinliklerle deneyimlerini Gaziantep ve Türkiye genelindeki eğitimcilere sunan SANKO Okulları, geleneğini bu kez çevrimiçi paylaşımlarla sürdürüyor. 13 Mart Cumartesi günü 10.30 - 15.15 saatleri arasında düzenlenecek konferansın açılışını, Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yavuz Samur, ‘Öğretmenlerin Pandemisi: 500 Öğretmen Görüşü’ adlı sunumuyla yapacak. Paylaşımlar; okulöncesi, ilkokul, yabancı dil, matematik, fen bilimleri, robotik, VEX, yapay zekâ, anadil, sosyal bilimler, uygulamalı dersler, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, ölçme ve değerlendirme ve genetik alanlarında 43 sunum, 3 oturum halinde ve eş zamanlı 11 farklı çevrimiçi odada gerçekleştirilecek.”
Milli Eğitim Bakanı Danışmanı Dr. Türker Toker’in, “Eğitimde Paradigma Değişikliği ve Ölçme Değerlendirme” konulu sunumuyla konferansın kapanış konuşmasını yapacağını belirten Asyalı, “Zoom platformu üzerinden online gerçekleştirilecek ve pek çok öğretmene ilham olacak paylaşım temelli konferansa katılmak isteyenler EDK kayıt sayfasından başvuru yapılabilecekler” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.