Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ada Koleji’nde ‘Kardeşlik’ kermesi

Gaziantep Özel Ada Koleji’nde eğitim gören ilkokul ve anasınıfı öğrencileri tarafından, Köy Okulları ile Yardımlaşma ve Kardeşlik Projesi kapsamında Kardeşlik Kermesi düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2019 12:42
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 23:49
Kaynak: İHA
Ada Koleji’nde ‘Kardeşlik’ kermesi

Düzenlenen kermese Ada Koleji’nin Kardeş Köy Okulu olan Uğurca İlkokulu öğrencileri de konuk olarak katıldı. 

Gaziantep eğitiminden önemli bir yere sahip olan Özel Ada Koleji’nde öğrencilerin başarılı bireyler olarak yetiştirilmesinin yanı sıra toplumsal konulara duyarlı, bilinçli bireyler yetiştiriliyor. Farkındalık çalışmaları ile kendinden sıkça söz ettiren Özel Ada Koleji’nde Köy Okulları ile Yardımlaşma ve Kardeşlik Projesi kapsamında ilkokul ve anasınıfı öğrencileri tarafından Kardeşlik Kermesi düzendi. Geçtiğimiz gün gerçekleştirilen kermese Ada Koleji’nin Kardeş Okul olan Uğurca İlkokulu öğrencileri de misafir olarak katıldı.

“PAYLAŞABİLMEYİ HEDEFLİYORUZ”

Etkinliğe ilişkin açıklamalarda bulunan Özel Ada Koleji Kurucu Temsilcisi ve Genel Müdürü Gafari Bayrın, öğrencilerin anlamlı etkinliğe imza atmasından dolayı mutluluk duyduğunu belirtti. Bayrın, "Bir tek insanın bize “ İyi ki varsın” demesi, var olduğumuz için mutlu olmamızı sağlar. Ada Koleji olarak diyoruz ki; en kalıcı ve en etkili öğrenme yaparak, yaşayarak öğrenmedir. Ve hayatın içinde kendi hikayeni oluşturarak , iletişim ağının içinde yer alarak, üreterek ve sorumluluk duygusu ile hareke geçerek ulaşabiliriz gerçek hikayelere, gerçek dostluğa. Yardımlaşmanın yaygın olduğu toplumlarda dostluk, güven ve sevgi duyguları güçlü olur. Toplumsal dayanışma ve yardımlaşma ile çocuklarımızın sorumluluk duygularını geliştirebiliriz. Empati duyguları gelişmiş, paylaşmanın mutluluk verici hissini yaşamış çocuklar birlikte yaşamanın önemini ve değerini daha iyi anlarlar. Mutluluk avuçlarımızda aslında. Yeter ki sunmasını bilelim. Yeter ki avuçlarımızı sevgi ile açabilelim insanlara. Veren elin ,alan ele eşit olduğunu çıkarmayalım aklımızdan yeter ki! Mutluluk göreceli bir kavram çünkü. Köy çocukları mı şanslı mesela? Yoksa şehir çocukları mı? Avantajlar, dezavantajlar var ortada. Bu durumdan hareketle projemizde karşılıklı durum ve şartları görüp tanıma, anlama/anlaşılma, olanı ve olmayanı paylaşabilme imkanı sunmayı da hedefliyoruz.”

“ÇOCUKLAR GELECEĞİMİZ”

Sözlerini sürdüren Bayrın, “İstedik ki bir araya gelsin çocuklarımız. Gönül bağı ve kardeşlik duyguları yeşersin köy/ kent mecrasında. Gelecek yaşantılara kalıcı ve iz bırakan anılar taşısın çocuklarımız. Ada Koleji olarak, yaşanabilir, güzel bir gelecek için sorumluluk sahibi çocuklar yetiştirmeyi hedefliyoruz. Çocuklarımız, projenin uygulayıcısı ve yöneticileri olsun istiyoruz. Tam da bu noktada değerli velilerimizin ve sevgili öğrencilerimizin tam desteğini almış olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Dayanışma, sevgi, saygı ve empati duyguları gelişmiş çocuklarla geleceğe yol alıyoruz.”

“KERMES ŞENLİK HAVASINDA GEÇTİ”

“Okulumuz dördüncü sınıf öğrencilerinin sınıf öğretmenleri Gülcan Ersönmez koordinatörlüğünde başlayan " Kardeş Köy Okulu İle Dayanışma Projesi" bütün ilkokul ve anasınıfı öğrencilerimizin kermes katkısıyla büyüyen ve yüzleri gülümseten büyük bir çalışmaya dönüştü. 22 Ekim 2019 salı günü okulumuzda gerçekleştirdiğimiz kermesimiz oldukça eğlenceli ve etkili geçti. Kardeş köy okulumuz Uğurca Köyü İlkokulu öğrencilerinin kermesimize misafir olarak katılmaları ise duygulu anlar yaşamamıza sebep oldu. Açtıkları stant ilgi gördü. Ada Koleji farkıyla kermesimiz tam bir şenlik havasında geçti. Kermesimize katılarak renkli anlar yaşamamıza vesile olan müzisyen Sercan Budak' a teşekkür ederiz. Ayrıca kermesimize maddi manevi destek olan değerli velilerimize, sevgili öğrencilerimize, öğretmenlerimize, kurum çalışanlarımıza ve gönlü bizden yana olan herkese, tüm güzel yüreklere teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.