Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adli Yıl açılış töreni düzenlendi

Gaziantep'te, 2019-2020 adli yıl açılışı için tören düzenlendi. Adli Yıl açılış töreni 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başladı.

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2019 12:57
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 02:45
Kaynak: İHA
Adli Yıl açılış töreni düzenlendi

Adli Yıl açılış törenine, CHP Gaziantep milletvekili Bayram Yılmazkaya, MHP Gaziantep milletvekili Sermet Atay, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz, Adalet Komisyonu Başkanı Mustafa Alçık, Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi Başkan Vekili Mehmet Şahin, Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç, Gaziantep Baro Başkanı Bektaş Şarklı ve çok sayıda avukat katıldı.

Meydandaki tören Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından son buldu. Adli Yıl Açılış töreni Gaziantep Barosunda düzenlenen basın toplantısı ile devam etti.

Gaziantep Barosu Başkanı Bektaş Şarklı, yakın zamanda hayatını kaybeden meslektaşlarını anarak, Türkiye’de bir çok insanın yargıdan umudunu kestiğini belirterek, “Türkiye’nin yargısal ekonomik, Güvenlik gibi yapısal problemi var iken hem TBMM hem de adliyelerin tatile girmesi anlaşılabilir bir durum değildir. Bugün yargıdaki sorunlar kangren durumuna düşmüştür. Gaziantep Barosu Yönetim Kurulu olarak seçildiğimiz günden bugüne kadar adalet ve hukuk adına olumlu gördüğümüz davranış kim tarafından sergilenirse destekledik. Ama yapılan yanlışlara da seyirci kalmamızı kimse bizden beklemesin” diye konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.