Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akkent-Karataş pilot bölge seçildi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan "Geleceğin İçin Sen De Pedalla Projesi" kapsamında Akkent-Karataş 416-412 nolu cadde arası pilot bölge seçildi.

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2018 13:53
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 22:07
Kaynak: İHA
Akkent-Karataş pilot bölge seçildi

Sağlık, çevre, ulaşım ve ekonomik açıdan gazi şehri rahatlatacak Büyükşehir, insanı merkeze alan çalışmalarıyla dikkati çekti bu kapsamda kent içinde bisiklet kullanımında farkındalığı artırmak için önemli çalışmalara imza attı. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Daire Başkanlığının hazırladığı bisiklet yolu projeleri çerçevesinde bisiklet kullanımını özendirmek için Bisikletliler Derneği ile "Geleceğin İçin Sen De Pedalla Projesi"nde, Akkent-Karataş 416-412 nolu cadde arası pilot bölge seçildi, bölgede çalışmalar başlatıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünün pilot bölge uygulamasında olan okullardaki öğretmenlere bisiklet farkındalığını oluşturmak için konferans düzenlendi. Bisikletin her alanda önemli olduğunu sağlık, çevre, ulaşım, ekonomi, doğal afet, güvenlik açısından vurgulanan konferansta, şehirde sürdürülebilir kaliteli bir yaşam için bisikletin artık kentlerin vazgeçilmezi olduğundan bahsedildi.

Konferansa, Ali Tiryakioğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Şehit Öğretmen Hayri Kaya Ortaokulu, Mehmet Emin Er Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Mennan Usta Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi, Emin Fevzi Uslu İlkokulu, Bağlar Başı Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri katıldı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.