Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ALKIŞLAR GTO BAŞKANI YILDIRIM’A

2018 yılının bitimine üç gün kala Gaziantep Ticaret Odası’nda tarihi bir toplantı gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.2019 11:57
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 10:50
Kaynak: İHA
ALKIŞLAR GTO BAŞKANI YILDIRIM’A

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın yanı sıra TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TESK Başkanı Bendevi Palandöken, Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, bölge oda başkanları ile iş dünyası temsilcilerinin buluştuğu “İş Dünyası İstişare Toplantısında” damga vuran ise Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım’ın konuşmaları oldu.

İş dünyasının buluştuğu toplantıda Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Tuncay adeta iş dünyasının sesi oldu. İş dünyasının sorunlarını gündeme taşıyan GTO Başkanı Yıldırım’ın tespitleri ve iş dünyasına yönelik talepleri gündeme damga vurdu. GTO Başkanı Yıldırım: “ Özellikle son 7 yıldır yaşadıklarımız, ödediğimiz bedeller, üstlendiğimiz sorumluluklar, coğrafi konumumuzun yarattığı bir kader, aşılmaz makûs bir talih olmamalı. Bu makûs talihi birlikte aşalım. Bizim bölge özelinde bir teşvik-destek sistemine aciliyetle ihtiyacımız var” dedi.

İŞ DÜNYASINDAN GTO YÖNETİM KURULU BAŞKANI YILDIRIM’A ÖVGÜ:

İş dünyasının yoğun ilgi gösterdiği toplantıda; iş dünyası temsilcileri GTO Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım’a adeta övgüler yağdırdı. Toplantıda iş dünyasının sesi olan Yıldırım’ın yaptığı açıklamalar çok kez alkışlarla kesildi. GTO Başkanı Tuncay Yıldırım’ın “Gazi şehrin çalışkan insanları ne olursa olsun, her türlü hal ve şartta başarır, bir çıkış yolu bulur.” deyip de sırt çevrilmesin. Biz biraz ilgi istiyoruz. Şefkat istiyoruz. Ödüllendirilmek istiyoruz” sözleri salonunda bulunan diğer oda başkanları ve iş dünyası temsilcileri tarafından alkışlarla desteklendi.

Gaziantep’te bir dizi temas ve incelemelerde bulunan ve Gaziantep Ticaret Odası’nda iş dünyası ile bir araya gelen Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın iş dünyası istişare Toplantısında; Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım’ın açıklamaları büyük yankı yarattı.

Yılın bitimine üç gün kala, Gaziantep Ticaret Odası, Sanayi Odası ve Ticaret Borsası iş birliğiyle düzenlenen “İş Dünyası İstişare Toplantısında” iş dünyasının taleplerinin yanı sıra bölgenin sorunlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan GTO Başkanı Yıldırım’ın “ Bölge özelinde bir teşvik-destek sistemine acil ihtiyacımız var” sözleri de toplantıya damga vuran diğer bir talep oldu.

İŞTE GTO YÖNETİM KURULU BAŞKANI YILDIRIM’IN GÜNDEM YARATAN AÇIKLAMALARI:

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım’ın toplantıya damga vuran ve ses getiren açıklamalarını sizler için değerledik. İşte GTO Başkanı Yıldırım’ın ana başlıklarla gündeme damgasını vuran konuşması:

“ Bir ülke reel sektörünün gücü kadar güçlüdür. Güç ise birlik ve beraberlik ile sağlanır. Bu bölge bir tekstil üretim merkezi. Salonda bulunan katılımcıların çoğu da tekstil sektöründe faaliyet gösteriyor. Güçlü bir istihdam alanı da olan Tekstil sektörü, ithal iplik baskısı ile baş etmeye çalışıyor. İplik ithalatının ek vergi kapsamına dahil edilmesi konusunda ihtiyacımız var. Bu vergi iplik ithalatını engelleyecek düzeyde olmalıdır.

Diğer bir konu ise adım başı açılan zincir marketlerdir. Bu marketlerin belli bir nüfusun altındaki bölgelerde açılmaması gerektiğini düşünüyoruz. Yine 1 Ocak itibariyle market poşetlerinin ücretli kullanımında da bir geçiş süreci olması, kademeli olarak bu uygulamaya geçilmesi çok daha iyi olacak.”

Gaziantepliler bir kenti küllerinden yaratmış bir halktır. Gaziantep’i bugün sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada dikkat çeken bir üretim merkezi haline getirmişlerdir. Gaziantep olarak yaptıklarımız ortada. Yapacaklarımız derseniz, yaptıklarımız onların teminatıdır. “ Gazi şehrin çalışkan insanları ne olursa, her türlü hal ve şartta başarır, bir çıkış yolu bulur” deyip de sırt çevrilmesin. Biz biraz ilgi istiyoruz. Şefkat istiyoruz. Ödüllendirilmek istiyoruz.

Özellikle son 7 yıldır yaşadıklarımız, ödediğimiz bedeller, üstlendiğimiz sorumluluklar, coğrafi konumumuzun yarattığı bir kader, aşılmaz makûs bir talih olmamalı. Bunu birlikte aşalım. Bizim bölge özelinde bir teşvik-destek sistemine aciliyetle ihtiyacımız var. Yetişmiş iş gücümüzün göçünü önlemek için. Çocuklarımızın yaşamlarını burada sürdürmelerini sağlamak için, Suriyeli sığınmacıları kayıtlı bir şekilde istihdam edebilmemiz için. Yeni üretim ve istihdam alanları açabilmemiz için. Anadolu’nun Sanayi 4.0 dönüşümüne öncülük etme hedefimize ulaşabilmek için. Komşumuzda yaşanan savaşın bize ödettiği maddi ve manevi bedeli hafifletebilmek için. Hem reel sektör hem de kamu olarak bugüne kadar harcadığımız paraları kat be kat geri döndürmemize vesile olacak, Suriye dramından etkilenmiş başta Kilis, Gaziantep, Hatay ve Şanlıurfa olmak üzere bölge kentlerimizi kapsayan bir destek modeline ihtiyacımız var. Lütfen Sesimizi duyun.”

“Lojistik Köy; Gaziantep’in 50 yıllık planlanması üzerine kurulan bir proje. Büyükşehir Belediyesi ile birlikte hayata geçirmeye çalıştığımız Lojistik Köy Projesi için fizibilitemiz hazır. Yatırım için ulusal ve uluslararası fon sağlayıcıları ile iletişime geçtik. Fon sağlayıcıları bizden öncelikle kanuni, hukuki alt yapının tamamlanması istiyorlar. Lojistik köylerin arazi devrindeki hukuki alt yapının düzeltilmesi konusunda desteğe ihtiyacımız var. “

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.