Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ALO İntihar Hattı Kurulsun!

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2022 13:38
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 03:23
Kaynak: İHA
ALO İntihar Hattı Kurulsun!

Son yıllarda ülkemizde yaşanan intihar vakalarının artışına dikkat çeken CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, intihara meyilli kişilerin ve yakınlarının destek alabilecekleri bir iletişim merkezinin kurulması yönünde hükümete çağrıda bulundu.    

Konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisine taşıyan Yılmazkaya, son dönemlerde erkeklerde intihar oranın yüzde 135, kadınlarda ise yüzde 13 artış gösterdiğini vurguladı.

Milletvekili olduğu Gaziantep'te bir hafta içinde dördüncü intihar olayının yaşandığını belirten Yılmazkaya, toplumun içinde bulunduğu ekonomik sorunların özellikle evini geçindirmeye çalışan erkeler üzerinde büyük bir baskı oluşturduğunu, bu kötü ekonomik sarmalın içinden çıkmayan bireyin intihara sürüklendiğinin altını çizdi. 

Yılmazkaya, “İşsizlik, yüksek enflasyon, kredi ve kredi kartı borçları, icra baskısı, özellikle erkek bireylerin sorumluluğunda olan aileyi geçindirme kaygısı erkeklerde intihar oranlarının kadınlara göre daha yüksek seyretmesine zemin oluşturmaktadır” ifadelerini kullandı.

Yirmi Yılda İntihar Oranlarında Yüzde 90 Oranında Artış Gerçekleşmiş!

“Ülkede yaşanan intihar vakalarındaki artışların araştırılıp gerekli önlemlerin alınması için verdiğimiz onlarca araştırma önergesi, maalesef, gündeme alınmamıştır” diyen Yılmazkaya konuyla ilgili yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi;

“Son yıllarda ardı arkası kesilmeyen intihar olayları, maalesef, dur durak bilmiyor. Sadece Gaziantep'te bir hafta içinde dördüncü intihar olayı meydana geldi. Türkiye'de derin yoksullaşmanın ve toplumdaki huzursuzluk ortamının intihar ve saldırı vakalarında artışa neden olduğu yadsınamaz bir gerçektir. İntihar vakaları incelendiğinde, vakaların çoğunun erkek olduğu, erkeklerdeki artışın yüzde 135, kadınlarda ise yüzde 13 olduğu görülmektedir. TÜİK'in 2020 verilerine göre, yirmi yılda intihar oranlarında yüzde 90 oranında artış olduğu verilerle sabitlenmiştir. Konunun uzmanları ve STK'lerin yaptığı çalışmalara göre, ülkede yaşayanların dörtte 3'ünün depresif bozukluk yaşadığı belirtilmektedir. Ülkede yaşanan intihar vakalarındaki artışların araştırılıp gerekli önlemlerin alınması için verdiğimiz onlarca araştırma önergesi, maalesef, gündeme alınmamıştır. En azından, intiharların önüne geçilebilmesi için "ALO İntihar Hattı" kurulabilir ve en azından, intihara meyilli kişi bu hattı aramasa dahi yakınları buradan destek alabilir” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.