Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Altın Baklava Film Festivalinde ödüller sahiplerini buldu

Altın Baklava Film Akademisi IV. Üniversitelerarası Film Festivali, Hasan Kalyoncu Üniversitesinde (HKÜ) düzenlenen görkemli bir geceyle gerçekleştirildi. Birbirinden ünlü jüri isimlerinin damga vurduğu gala gecesinde, ödüller sahiplerini buldu.

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2018 10:23
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 05:09
Kaynak: İHA
Altın Baklava Film Festivalinde ödüller sahiplerini buldu

Gala gecesi ve ödül töreni, ünlü haber spikeri Buse Biçer’in sunumu ve Quartet Dinletisi ile başladı. HKÜ Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen festivalde konuşma yapan HKÜ Rektör V. Prof. Dr. Edibe Sözen, sinemaseverlere seslendi. Festivale bu yıl ilk kez uluslararası üniversitelerden filmlerin katıldığını ifade eden Sözen, festivalde baştan sona emeği olan herkese teşekkür etti.

HKÜ İletişim Fakültesinin sürekli geliştiğini ve başarılarından dolayı üniversitenin gözbebeği olduğunu ifade eden HKÜ Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Haluk Kalyoncu: ‘’Sinemayı, sadece estetik, görsel ve güzeli göze hitap ettiren bir kavram olarak yeterli görmemekteyiz. Sinema, kitlelerle iletişim kurma aracı olarak kullanılabilen çok zengin ve etkili bir anlatım dilidir. Toplumu biçimlendirme adına güncel konuları gün yüzüne çıkaran duygu ve mizahlarımıza hitap eden ve özellikle yaşanmış hikayelerden beslenen sinema, kaynağını tam olarak hayattan aldığı için vazgeçilmez bir değer olarak görmekteyiz’’ dedi.

Gala gecesi son açılış konuşmasını ise TRT Genel Müdür Yardımcısı Tuncay Yürekli gerçekleştirdi.

ÜNLÜ JÜRİ İSİMLERİ GECEYE DAMGA VURDU

Altın Baklava Film Festivalinde, "Kurmaca" ve "Belgesel" kategorilerinde sekiz film ödüle layık görüldü. HKÜ tarafından Gaziantep’te geleneksel bir hale gelerek bu yıl dördüncüsünün yapıldığı ve festivalin ödüllerinin dağıtıldığı geceye ünlü jüri isimleri damga vurdu. Jüri başkanlığını Türk Sinemasının efsane oyuncularından sinema sanatçısı Nebahat Çehre yaptı. Jürisinde ise usta fotoğrafçı ve belgesel yapımcısı Coşkun Aral, Türkiye’nin severek ve beğenerek takip ettiği genç oyuncu Ekin Türkmen, ünlü şarkıcı ve oyuncu Keremcem ve HKÜ İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Rengin Küçükerdoğan yer aldı.

SİNEMAYI ANLATTILAR

İki gün süren programıyla sinemaseverleri Gaziantep’te bir araya getiren festivalin ilk gününde; ‘’Ludwig von Sarajevo’’ kısa film gösteriminin ardından Boşnak asıllı oyuncu Reshad Strik, öğrencilerle söyleşi yaptı. İlk gün söyleşi yapan bir diğer isim ise gazeteci yazar Coşkun Aral oldu. Aral tarafından yapılan İslam’ın Renkleri belgeseli öğrenciler tarafından büyük beğeni aldı.

ÜNLÜ İSİMLERDEN KEYİFLİ SÖYLEŞİLER

Gala gecesi öncesi öğrencilerle buluşan jüri isimleri Nebahat Çehre, Keremcem öğrencilerle keyifli söyleşilere imza attı. Kendilerine yöneltilen soruları cevaplayan ünlüler hem eğlendi hem eğlendirdi. Öğrencilerin soruları arasında keyifli anlar yaşayan jüri üyeleri, genç sinemaseverlere önemli tavsiyelerde bulundu. İsmail Güneş ve Ömür Gedik’te festivalin ikinci gününde söyleşi yapan isimler arasında yer aldı.

EN İYİ KURMACA FİLM: ‘’OYUNCAK BEBEK’’

Kurmaca kategorisinde en iyi kurmaca film ödülü; yönetmenliğini Serdal Altun’un yaptığı “Oyuncak Bebek” filmi (Gaziantep Üniversitesi) alırken, en iyi 2. kurmaca film ödülünü; yönetmenliğini Murat Çetinkaya’nın yaptığı “Sonsuz” filmi (Yeditepe Üniversitesi), en iyi 3. kurmaca film ödülünü ise yönetmenliğini Kerem Sürmeli’nin yaptığı “Yıkık Kentler Senfonisi” (Çukurova Üniversitesi) aldı.   Kurmaca kategorisinde mansiyon ödülünün sahibi ise yönetmenliğini Kerem Yükseloğlu’nun yaptığı “Rüzgar Bizi Götürecek” filmi (Kültür Üniversitesi) oldu.

EN İYİ BELGESEL FİM: ‘’UZAK’’

Belgesel kategorisinde en iyi belgesel film ödülü; yönetmenliğini Begim Joldubai’nin yaptığı “Uzak” filmi (Manas Üniversitesi) alırken, en iyi 2. belgesel film ödülünü; yönetmenliğini Alihan Erbaş ve Harun Köybaşı’nın yaptığı “Sen Adam Mısın?” filmi (Kastamonu Üniversitesi), en iyi 3. belgesel film ödülünü ise; yönetmenliğini Çağatay Çelikbaş’ın yaptığı “Saklı Cennet” filmi (Ege Üniversitesi) aldı. Belgesel kategorisinde mansiyon ödülünün sahibi ise Meral Özdemir’in yönetmenliğini yaptığı “Lale Sineması” filmi (Akdeniz Üniversitesi) oldu.

HASAN KALYONCU ÖZEL ÖDÜLÜ ERCİYES ÜNİVERSİTESİNE

  1. Altın Baklava Film Festivalinde bu yıl ilk kez, Hasan Kalyoncu Özel Ödülü verildi. HKÜ Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı Hasan Kalyoncu anısına verilen ödülü, Erciyes Üniversitesinden Osman Çakır’ın “Rötar” filmi almaya hak kazandı.

Gaziantep’in bir markası olan baklava, HKÜ’nün 4. Altın Baklava Film ödülleri ile önemli bir sanat ve kültür markası haline geldi. Her sene yapılması planlanan ve bu yıl dördüncüsü yapılan festival büyük ilgi topladı. Altın Baklava Film Festivali büyük ilgi ve yoğunluk ile yapılırken jüri üyelerine hediye takdimleri yapıldı. Jüri Başkanı Nebahat Çehre’ye ise ödülünü HKÜ Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Haluk Kalyoncu verdi. Görkemli bir gala gecesine ev sahipliği yapan IV. Altın Baklava Film Festivali, katılımcıların toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.