Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Altunkaya Türkiye-Irak İş Forumu'na katıldı

TİM Sektör Kurulu Başkanı ve Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mahsum Altunkaya Bağdat'ta ki Türkiye-Irak İş Forumu'nda sorunları anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.1970 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2023 03:31
Kaynak: İHA
Altunkaya Türkiye-Irak İş Forumu'na katıldı

Irak'ın başkenti Bağdat'ta Türkiye Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve kurmaylarıyla Türkiye İhracatçıları Meclisi Başkanı İsmail Gülle'nin katıldığı Irak-Türkiye İş Forumu'nda TİM Sektör Kurulu Başkanı ve Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mahsum Altunkay'a ihracatçıların Irak'ta yaşadığı sorunları dile getirerek çözümü için destek istedi.

Türkiye'den Irak'a gerçekleştirilen hububat bakliyat ihracatıyla ilgili son dönemlerde yaşanan sorunları dile getiren ve iki ülke arasında ki sektörle ilgili yıllık ihracat rakamları hakkında formda bilgiler veren Başkan Mahsum Altunkaya sorunların en kısa zamanda çözüme kavuşmasını beklediklerini ifade etti.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve TİM Başkanı İsmail Gülle ile beraberinde ki heyetin katılımıyla Irak'ın başkenti Bağdat'ta gerçekleştirilen Irak-Türkiye İş Formunda iki ülke arasında ki ticaretin arttırılması ve yeni yatırımların gerçekleştirilmesine yönelik karşılıklı görüş alışverişinde bulunulurken mevcut ticaret pozisyonlarının geliştirilmesi de gündeme geldi. TİM Hububat Bakliyat Sektör Kurulu Başkanı ve Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mahsum Altunkaya da Bakan Pekcan'ın heyetinde Irak-Türkiye İş Formuna katılarak son dönemlerde ihracatçıların Irak'ta yaşadığı sıkıntıları dile getirdi. Farklı ülkelerde Türk markalarının taklit edilerek Irak pazarında pazarlanmaya çalışıldığına da dikkat çeken Altunkaya sevkıyatlarda tır şoförlerinin karşılaştığı sıkıntıların yanı sıra vize uygulamaların da karşılaşılan sorunları da gündeme taşıdı. Son otuz yıldır Irak'a büyük destek verdiklerini ve Türkiye'nin dost ve kardeş komşusu olarak gördükleri Irak pazarında daha etkili olmak istediklerine de dikkat çeken Başkan Altunkaya toplantıya katılan Irak Ticaret Bakanı Muhammed Haşim el-Ani'den bu hususlarda destek istedi. 2019 yılında gerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gerekse Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın girişimleriyle bazı konularda önemli çözümlere kavuşulduğuna da dikkat çeken Başkan Altunkaya Türkiye'den gelecek yatırımcılar için bu tür sorunların bir an önce çözülmesi gerektiğini vurguladı. Irak Ticaret Bakanı Muhammed Haşim el-Ani'de sorunların çözümü için gerekli girişimlerde bulunacaklarını ifade ederek "Türk şirketlerini Irak'ta çeşitli alanlarda yatırım yapmaya çağırıyorum" dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.