Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Anaokulu öğrencilerinden anlamlı gösteri

Gaziantep'te kısa anaokulu öğrencileri, yaklaşık bir aylık eğitim sonunda öğrendikleri işaret diliyle Murat Başaran'ın Gülümse Anne şarkısını okudu.

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2017 12:03
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 00:15
Kaynak: İHA
Anaokulu öğrencilerinden anlamlı gösteri

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde bulunan Zübeyde Hanım Anaokulu Güneş sınıfında eğitim ve öğretim gören 19 öğrenci, sınıf öğretmenleri Nur Tonguz öncülüğünde okulun bitmesine bir ay kala işaret dili dersi aldı. İşaret dili sertifikası bulunan öğretmen Tonguz ile birlikte sene sonu gösterisine hazırlanan minik öğrenciler, yıl sonu etkinliğinde Murat Başaran'ın şehitler için yazdığı ve 15 Temmuz şehitlerine ithaf ettiği Gülümse Anne şarkısını söyledi. Mehmet Deniz öncülüğündeki öğrenciler, ay yıldızlı tişörtlerle çıktıkları sahnede sergiledikleri performansla öğretmen ve velilerinden büyük alkış aldı. Öğrenciler gösterinin sonunda ise ekrandaki Türk bayrağına selam durdu.

Öğretmen Nur Tonguz, sahneye çıkan çocukların hiçbirinin engelli olmadığını, buna rağmen başarılı bir şekilde işaret diliyle şarkıyı söylediklerini belirterek, öğrencilerini tebrik etti. Veliler de öğretmene anlamlı etkinlik nedeniyle teşekkür ederek, "Çocuklarımız eğitim alırken, sağır ve dilsizleri anlamı fırsatı yakaladı. Ayrıca sağır ve dilsizlerle çok rahat iletişim kurabilecekler. Bu gösteri bizlere çok mutlu etti. Ayrıca okulumuz adına güzel bir farkındalık oluşurken, engelliler için de dikkat çekildi. Çok anlamlı ve duygusal bir gösteri sergilediler" dedi.

Öte yandan, sınıf öğretmeni Nur Tonguz'un her eğitim sezonunda öğrencilerine işaret dilini öğreterek, benzeri gösteriler hazırlattığı öğrenildi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.