Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Anneden oğluna ikinci hayat

Özel Sani Konukoğlu Hastanesi'nde gerçekleştirilen operasyonla annesinden nakledilen böbrekle ikinci kez hayata tutunan Bülent Yakaryılmaz, annesinin kendisine yeniden hayat verdiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2017 09:40
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 22:22
Kaynak: İHA
Anneden oğluna ikinci hayat

Osmaniye Bahçe'de yaşayan 13 yıllık evli iki çocuk babası Bülent Yakaryılmaz (40), bir yıldan beri böbrek hastası olduğunu belirterek, "Baş ağrısı ve yüksek tansiyon şikayetleri ile doktora gittiğimde yapılan tetkikler sonucunda doğuştan sağ böbreğimin gelişmediği belirlenerek ilaç tedavisi başlatıldı" dedi.

"İlerleyen süreçte ilaçlar yetersiz gelmeye başladı. Doktorum ya diyaliz tedavisine başlamam ya da nakil olmam gerektiğini söyledi" diyen Yakaryılmaz, şöyle konuştu:

"Bunu duyan annem böbreğini vermek istedi. Yapılan tetkikler sonucu dokuların uyduğunu öğrenince nakil için Özel Sani Konukoğlu Hastanesi'ne yatışımızı ve nakil işlemini gerçekleştirdik. Çok şükür başarılı bir nakil oldu. Annem sayesinde diyalize girmeden tekrar sağlığıma kavuştum. Annem yeniden bana hayat verdi."

Sani Konukoğlu Hastanesi'ni, gerçekleştirilen başarılı nakiller nedeniyle tercih ettiğini kaydeden Yakaryılmaz, "Operasyonu başarı ile gerçekleştiren Prof. Dr. Fatih Yüzbaşıoğlu, Doç. Dr. Selman Ünverdi ve Organ Nakil Merkezi ekibine teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Organ bağışı konusunda herkesin daha duyarlı olmasını isteyen Yakaryılmaz, uygun bulunursa, kendisinin de organ bağışında bulunacağına vurgu yaptı.

ANNE EMİNE YEŞİL

Ev hanımı olan 7 çocuk annesi Emine Yeşil (65) ise oğlunun ve torunlarının durumuna dayanamayarak, oğluna böbreğini vermeyi kararlaştırdığına dikkati çekti.

Doku uyumu olduğu saptanınca gerçekleştirilen operasyon sonucu oğlunun kurtulduğunun altını çizen Yeşil, organ bekleyen herkesin bir an önce sağlığına kavuşmasını diledi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.