Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Anneler Günü'nde ölen oğlunun organlarını bağışladı

Anneler Günü'nde ölen oğlunun acısını yüreğine gömerek, organlarını bağışlayan anne 3 hastaya hayat verdi.

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2018 13:10
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2023 02:51
Kaynak: İHA
Anneler Günü'nde ölen oğlunun organlarını bağışladı

Osmaniye'de yolda yürürken otomobilin çarpması sonucu ağır yaralanan 8 yaşındaki Emir Efe Kırağı, ambulansla Osmaniye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada ilk müdahalesi yapılan Kırağı, hayati tehlikesinin bulunması nedeniyle Özel Gaziantep Anka Hastanesi'ne sevk edildi. Özel Gaziantep Anka Hastanesi'nde tüm doktorlar Emir Efe'yi yaşatmak için büyük uğraş verdi. 8 gün boyunca yoğun bakımda tedavi gören küçük çocuk tüm çabalara rağmen hayata tutunamadı.

ANNELER GÜNÜ'NDE EN ZOR KARAR

Anneler Günü'nde beyin ölümü gerçekleşen oğlunun acısını yüreğine gömen 28 yaşındaki anne Tuğçe Kırağı ile 33 yaşındaki baba Mehmet Kırağı, zor ama başkaları için umut olacak bir karar verdi. Ailenin, ölen oğullarının organlarını bağışlamak istediklerini belirtmesi üzerine hastane yönetimi, doktor ve hastanenin sağlık ekipleri adeta saniyelerle yarışarak, organların ihtiyaç sahiplerine ulaşması için seferber oldu.

Başlatılan nakil işlemlerinin ardından Emir Efe Kırağı'nın organları Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Organ Nakil Merkezi ekibi tarafından gerçekleştirilen ameliyatla alındı. Emir Efe Kırağı'nın iki böbreği, böbrek yetmezliği nedeniyle uzun süredir Gaziantep Üniversitesi'nde tedavi gören iki çocuk hastaya, karaciğeri ise yetişkin bir hastaya nakledildi.

"BAŞKA ANNELER ÜZÜLMESİN İSTEDİM"

Acılı anne Tuğçe Kırağı," Anneler Günü'nde oğlumu kaybettim. Yaşadığım acının tarifi yok. Ancak başka anneler ağlamasın istedim. Bağışladığım organları ikisi çocuk olmak üzere 3 kişiye can olmuş. Benim oğlum öldü ama oğlumun başka bedenlerde yaşayacağını bilmek en büyük tesellim" diye konuştu.

Çocuklarının beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından Özel Gaziantep Anka Hastanesi'nin yönetimi ve doktorları ile yaptıkları görüşme sonrasında organlarını bağışlama kararı aldıklarını dile getiren baba Mehmet Kırağı ise," Biz üzüldük, başka anne ve babalar üzülmesin istedik ve organ bağışında bulunduk. Oğlumun organları toprakta kaybolup gideceğine başka canlarda hayat bulacak. Oğlumun organlarının nakledildiği hastalarla tanışmak istiyoruz, bu nedenle onları ziyaret edeceğiz. Bu acımızı hafifletecektir." dedi

"TÜRKİYE GENELİNDE BİNLERCE KİŞİ ORGAN BAĞIŞI BEKLİYOR"

Özel Gaziantep Anka Hastanesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Dr. Cengiz Bayram da, acılı aileye başsağlığı dileyerek, göstermiş oldukları erdemli davranış ve büyük fedakarlık için teşekkür etti.

Bağışlanan organların Gaziantep Üniversitesi'nde 2'si çocuk olmak üzere ihtiyacı olan 3 hastaya ikinci bir hayat verdiğini söyleyen Dr. Bayram "Ülkemizde sağlık alanında geldiğimiz nokta çok iyi. Organ nakli konusunda da önemli gelişmeler kat ettik. Özel Gaziantep Anka Hastanesi olarak organ nakli konusunda farkındalığını ve organ bağışını artırmak için çalışmalarımız sürüyor. Türkiye genelinde binlerce kişi organ bağışı bekliyor. Bir gün herkesin organ nakline ihtiyaç duyabilir. Bu konuda daha duyarlı olunması gerek. "diye konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.