Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Apply Fentek lise kabul modeli sınavı yapıldı

Bahçeşehir Kolejinin Türkiye’nin 14 ilinde bulunan Fen ve Teknoloji Liselerine öğrenci kabulü için uyguladığı Apply Fentek lise kabul modeli sınavı 18 bin öğrencinin yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2020 14:36
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 18:02
Kaynak: İHA
Apply Fentek lise kabul modeli sınavı yapıldı

Adaylar sınav öncesinde “Neden Fen ve Teknoloji Lisesinde Eğitim Almak İstiyorum?” sorusuna cevaben yazılmış 500 -1000 kelime arasında bir kompozisyon ve en fazla iki öğretmeninden alınmış referans mektubu ile katıldıkları ulusal ve uluslararası yarışmaları, seminerler ve yaz okullarını, aldıkları yabancı dil, bilgisayar vb. sertifikaları, spor faaliyetlerini, lisansları ve varsa yarışmalarda kazanılmış derecelerini, sanat faaliyetleri ve müzik çalışmalarını belgeleyen sertifika ve dokümanları, okullarını temsilen katıldıkları proje çalışmalarını, sosyal sorumluluk projelerini içeren portfolyo dosyasını sisteme yüklediler.. 9 Mayıs 2020 Cumartesi tarihinde yapılan online sınavın ardından kabul alan öğrenciler; 25-31 Mayıs tarihleri arasında Bahçeşehir Koleji Akademik Kurulu tarafından yapılacak mülakatlara katılacaklar. 7 Haziran’da M.E.B tarafından düzenlenecek Lise Giriş Sınavı’na da katılacak olan öğrenciler; 1-14 Haziran tarihleri arasında Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Liselerine kayıt yaptırabilecekler.

 

Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Liseleri, analitik düşünme becerisine sahip, araştırmacı, bilimin gücüyle hareket eden, yenilikçiliği içselleştirmiş, girişimci, toplum sorunlarına çözümler üreten, dünya ile rekabet ederek ülkemizin geleceğine yön verecek bir nesil yetiştiriyor.

Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ, Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Liselerinin 2006 yılında açılarak bugün Türkiye’nin dört bir yanında öğrenci yetiştirdiğini vurgulayarak Apply Fentek ile ilgili şunları söyledi: “Kurucumuz Sayın Enver Yücel’in vizyonuyla 2006 yılında açılan Fen ve Teknoloji Liseleri şu anda Türkiye genelinde geleceğin bilim insanlarını, mühendis adaylarını yetiştiriyor. Öğrencilerimiz topluma değer katacak işler yapıyor, mezun olduklarında dünya teknoloji devlerinde çalışma hayatlarına başlayarak projelerini gerçekleştiriyorlar. Apply Fentek sistemi de bu okullarımızda öğrenim görecek çok yönlü gençleri daha iyi tanımamıza ve yönlendirmemize fayda sağlıyor.”

ASLAN: “BAHÇEŞEHİR KOLEJİ FEN VE TEKNOLOJİ LİSELERİ MEMLEKET MESELESİDİR.”

Bahçeşehir Koleji Genel Müdür Yardımcısı Dr. Özge Aslan, “Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Liselerinde öğrenim gören öğrencilerimiz bilgilerini toplumsal sorunlara duyarlı yaklaşımlarıyla birleştirecek projelere imza atıyorlar. Bu nedenle ‘Fen ve Teknoloji Liseleri memleket meselesidir’ diyoruz. Son olarak bu liselerimizde öğrenim gören öğrencilerimiz sağlık çalışanlarımız için 100.000’in üzerinde siperlik üreterek sağlık kuruluşlarına gönderdi. Özellikle bu gibi kriz anlarında öğrencilerimizin ‘Biz ne yapabiliriz?’ diyerek çalışmaya başlamaları çok değerli bir kazanım. Hem ülkemiz hem de dünya için değer yaratan öğrenciler yetiştiriyoruz” dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.