Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Askeri hastanelerin açılması için büyük çaba

Haber Giriş Tarihi: 12.12.2022 18:13
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 09:23
Kaynak: İHA
Askeri hastanelerin açılması için büyük çaba

Askeri hastanelerin tekrardan açılarak, Milli Savunma Bakanlığına devredilmesini her fırsatta dile getiren CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, konuyu bütçe görüşmelerinde de gündeme getirdi. 

Askeri hastanelerin ve askeri doktorların ordumuz ve askerimiz için hayati öneme sahip olduğunu gerekçe gösteren Yılmazkaya, askeri hastanelerin biran önce açılarak Sağlık Bakanlığından Milli Savunma Bakanlığına devredilmesini istedi.

Yılmazkaya, “Askerî cerrahi ve savaş cerrahi ayrı bir deneyim, başlı başına bilgi, beceri, disiplin ve tecrübe gerektiren bir alan olmasına rağmen askeriyeyi, askerî doktorlardan arındırarak sivilleştirmek çok büyük yanlışlık olmuştur. Askerî doktorun görevini sivil doktora yaptırabileceğini sananlar büyük yanılgı içindedirler” ifadelerini kullandı.

YILMAZKAYA’DAN, ASKERİ HASTANELERİN MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞINA DEVREDİLMESİ İÇİN KANUN TEKLİFİ

Konuyla ilgili hem Milli Savunma Bakanını hem de Sağlık Bakanını sıkıştıran Yılmazkaya, Askeri hastanelerin tekrardan açılarak, askeri doktor ve personeliyle birlikte tekrardan Milli Savunma Bakanlığına devredilmesi için hazırladığı kanun teklifini bu hafta Meclis Başkanlığına sunacağını belirtti.

Askeri hastanelerin ve askeri tabipliğin Mehmetçiğimizin güvencesi, ordumuzun emniyet supabı olduğunu vurgulayan Yılmazkaya, konuyla ilgili Meclis Genel Kurulunda yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi; “Dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir ülke, hiçbir devlet ordusunu askerî doktorundan mahrum etmemiştir. Operasyonlarda yaralanan askerlerimizin belki de birçoğu tecrübeli askerî cerrahlarımızın ve askerî sağlık personelimizin basit ve kritik müdahaleleriyle kurtarılabilirdi. Askerî hastaneler ve askerî tabiplik Mehmetçik'in cephedeki güvencesidir. Ülkemiz, ordumuz ve askerlerimiz için hayati öneme sahip olan Gülhane Askerî Araştırma Hastanesi gibi askerî hastanelerin tekrar açılarak askerî doktorlarımızın ve sağlık personellerimizin varlığının idame ettirilmesi gerek. Bu stratejik öneme sahip hastaneler tekrar Millî Savunma Bakanlığına bağlanmalı ve açılmalıdır. Gelin, ilk fırsatta bu askerî hastanelerin açılması için engelleri kaldırıp ne gerekiyorsa hep birlikte yapalım” dedi.

“Ne olacak bu askerî hastanelerin durumu” diyen Yılmazkaya, “Milli Savunma Bakanına sormak istiyorum: Bakanlığın bu konuyla ilgili herhangi bir çalışması var mı?” ifadelerini kullandı. 

SİVİL DOKTORUN CEPHEDE NE İŞİ VAR?

Sağlık Bakanına, “Askerî hastaneleri Savunma Bakanlığına devredecek misiniz?” diye soran Yılmazkaya, “Cephe şartlarında askerlerimiz neden savaş tecrübesi olmayan sivil hekimlere emanet edilmekte anlamış değiliz. Askerî doktor, sadece klasik tıp eğitimi alan bir insan değildir. Tıp eğitiminin yanı sıra savaş koşullarındaki tıp eğitimi, asker psikolojisi, savaş psikolojisi ve askeri yönetim konularında da eğitim alarak donanımlı hâle gelir. Askerî cerrahi ve savaş cerrahi ayrı bir deneyim, başlı başına bilgi, beceri, disiplin ve tecrübe gerektiren bir alan olmasına rağmen askeriyeyi, askerî doktorlardan arındırarak sivilleştirmek çok büyük yanlışlık olmuştur. Askerî doktorun görevini sivil doktora yaptırabileceğini sananlar büyük yanılgı içindedirler. Sivil doktorun cephede ne işi var? Kritik önemdeki hastaneler ve eski askerî sistem düzenlenerek Milli Savunma Bakanlığına devredilmelidir. Askerî hastaneleri Savunma Bakanlığına devredecek misiniz Sayın Bakan?” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.