Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ayakkabı fuarı açıldı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO), Gaziantep Ayakkabıcılar Odası, destekleriyle, Akort Fuarcılık tarafından düzenlenen 29. GAPSHOES Uluslararası Ayakkabı, Terlik, Saraciye ve Yan Sanayi Kış Fuarı düzenlenen törenle kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2019 17:41
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 22:19
Kaynak: İHA
Ayakkabı fuarı açıldı

Ortadoğu Fuar Merkezi’nde düzenlenen fuarın açılışına, Gaziantep Valisi Davut Gül, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, GSO Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu, GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cevdet Akınal ile davetliler katıldı.

Fuarın açılış konuşmasını yapan Vali Davut Gül, Gaziantep’in sanayi, ticaret ve üretim merkezi olduğunu belirterek, “Türkiye’nin toplam ayakkabı ihracatının yaklaşık beşte birini Gaziantep gerçekleştiriyor. Burada dünyadaki gelişmeleri iyi okuyup tüm sektörlerde olduğu gibi ayakkabı sektörümüz için bir Ar-Ge merkezi kurmamız gerekiyor” dedi.

Gazianteplilerin geçmişten gelen tecrübe ve birikimine değinen Gül, “Ar-Ge, tasarım, patent, marka, pazarlama ağı oluştuğunda, inanıyorum ki Gazianteplilerin bu ticari birikimi dünyanın her yerinde bize rekabet etme üstünlüğü ve üretim yapabilme şansı sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

CEVDET AKINAL: İHRACATIMIZI ARTIRMAYI SÜRDÜRÜYORUZ

Gaziantep’in üretim ve ihracatı ile ülkemize örnek olmaya devam ettiğini dile getiren GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cevdet Akınal da, “Dünya ekonomilerinde yaşanan olumsuzluklara ve bölgemizdeki gelişmelere rağmen ihracatımızı artırmayı sürdürüyoruz. Dün açıklanan ihracat rakamlarına göre kentimiz, ilk 6 ayda Türkiye ortalamasının 4 katı ihracat gerçekleştirime başarısı gösterdi” dedi.

Gaziantep’ten yapılan ihracata ayakkabı sektörünün de önemli katkılarda bulunduğunu kaydeden Akınal, “Türkiye’de ayakkabı sektörünün nabzını tutan ve en önemli ayakkabı üreticilerinin faaliyet gösterdiği Gaziantep’te, 2018 yılı toplam ayakkabı ihracatı 148 milyon dolara ulaşmıştır. 2019 yılı Ocak-Nisan döneminde ise Türkiye’den yapılan toplam ayakkabı ihracatının yüzde 17’sini Gaziantep tek başına gerçekleştirmiştir” diye konuştu.

Fuar organizasyonları ile hem üretimi hem de ihracatı artırmayı hedeflediklerine vurgu yapan

sözlerini şöyle tamamladı: “29’uncusunu gerçekleştirdiğimiz GAPSHOES fuarımızı yılda iki kez, yaz ve kış olmak üzere düzenlememizdeki amacımız, ayakkabı sektörünün potansiyelini, Türkiye ve dünya pazarlarına açarak, atılım içerisindeki sektörün büyümesine katkı sağlamaktır. GAPSHOES fuarı, hızla büyüdü ve Türkiye’de sektörün en büyük fuarlarından birisi haline geldi. Bugün de fuarımıza Rusya’dan Nijerya’ya kadar 150 firma, 400 marka ile katılıyor. Fuarımızın sektörümüze önemli katkılarda bulunacağına yürekten inanıyor, fuarın düzenlenmesinde emeği geçen, destek veren herkese teşekkür ediyorum.”

MEHMET EMİN İNCE: “EĞİTİME ÇOK BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ”

Gaziantep Ayakkabıcılar Odası Başkanı Mehmet Emin İnce de oda olarak eğitime çok önem verdiklerini belirterek, “Mehmet Akif Ersoy Endüstri Meslek Lisesi ve Gaziantep Üniversitesi Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu Ayakkabı Bölümü ile birlikte inşallah sizlere geleceğin modellerini üretmek için emek ve çaba veriyoruz. Bunun dışında yine paydaşlarımızla kadın girişimcilerimizle beraber inşallah güzel işler çıkarmaya çalışıyoruz. Aynı zamanda halk eğitimde ayakkabı çanta üzerine bir kursumuz başladı. Ayakkabının olduğu yerde, Ayakkabıcılar Odası muhakkak vardır” diye konuştu.

Ayakkabı sektörü olarak sıkıntılı bir süreçten geçtiklerini aktaran İnce, “Bu yüzden sektörümüze yönelik yetkili mercilerden can suyu kredisi talebinde bulunuyoruz. Ayrıca sektör olarak etkin bir sicil affına ihtiyacımız var. Verdiğimiz teminatlar, çekler şu anda geri dönmekte, bununda bankalarımız tarafından çözülmesini temenni ediyoruz. Nizip Caddesi’nden Organize Sanayi Bölgesi’ne taşınma durumu söz konusu. Gaziantep’in geleceği için böyle bir organize sanayi bölgesi sektörümüzü dünya pazarlarına açacaktır. Biz şu an ulusal markalara fason üretim yapıyoruz. Böyle bir üretim merkezine kavuşursak inşallah dünya pazarındaki büyük dev zincirlere ürün yapabilecek duruma geleceğiz” şeklinde konuştu.  

ORHAN AKKAYA: “GAPSHOES YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR”

GAPSHOES Fuarlarının Türkiye‘nin değil dünyanın takip ettiği bir fuar haline geldiğinin altını çizen Akort Fuarcılık Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Akkaya da, “Dünyada kendi alanında ilk beş fuar arasında yer alan GAPSHOES, hem yurt içinden hem de yurt dışından yoğun ilgi görmekte. 2023 hedeflerimize ulaşma noktasında, milli ve yerli üretimin ve tüketimin öne çıktığı süreçte, yapacağımız fuarlarla dışa bağımlılığımızı azaltmak üzere elimizden gelen gayreti göstermeye kararlıyız. Ümit ederiz ki fuarlarımızda markalaşan yerli imalatçılarımız dünyanın her noktasına ürün satabilecek kaliteye ve kabiliyete en kısa sürede ulaşırlar” ifadelerini kullandı.

Programda ayrıca Gaziantep’te fuarcılığın gelişmesi ve sektöre katkılarından dolayı Gaziantep Ayakkabıcılar Odası Başkanı Mehmet Emin İnce tarafından GSO Genel Sekreteri Kürşat Göncü ve Akort Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Akkaya’ya plaket takdiminde bulunuldu.

Fuarın açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Olgunlaşma Enstitüsü öğrencilerinin çalışmalarından oluşan yemeni defilesini izleyen Vali Davut Gül ve protokol üyeleri, stantları ziyaret ederek firma temsilcilerine hayırlı olsun dileklerini ilettiler.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.