Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aziz Ata’mızın ruhu şad olsun!..

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2017 13:53
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 07:27
Kaynak: İHA
Aziz Ata’mızın ruhu şad olsun!..

Vali Yerlikaya, mesajında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ölümünün 79. yıldönümünde saygıyla yad ettiğini ifade etti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, tüm imkânsızlıklara ve zorluklara karşı liderliğinde yürütülen destansı bir mücadelenin sonunda bizlere Cumhuriyetimizi armağan ettiğini vurgulayan Vali Yerlikaya sözlerini şöyle sürdürdü:

"Cumhuriyetimizin kurucusu, bağımsızlığımızın kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 79. yıldönümünde saygıyla yâd ediyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, tüm imkânsızlıklara ve zorluklara karşı liderliğinde yürütülen destansı bir mücadelenin sonunda bizlere Cumhuriyetimizi armağan etmiştir. Atatürk, milli iradeyi hâkim kılan, insan hak ve özgürlüklerini koruma altına alan, adaleti hakkıyla tesis eden ve çoğulcu demokratik prensipleri hayata geçiren bir seviyeye ulaşmayı ülkemiz için hedef göstermiş; milletimizi bu ideal etrafında birleştirmeyi başarmıştır.

O’nun “En Büyük Eserim” dediği Türkiye Cumhuriyeti, bugün, dünyada sözü dinlenen, dostluğu aranan ve uluslararası sorunların çözümünde aktif rol üstlenen yüksek itibara sahip bir ülke konumundadır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk; övgüye değer birçok üstün meziyeti şahsında toplamış büyük bir fikir ve devlet adamıdır. İleri görüşlülüğü, irade ve cesareti, azim ve kararlılığı ile de dünya tarihinin unutulmaz komutanları arasında yerini almış, askeri bir dehadır.

Milleti için sayısız hizmetinin yanında, dünya barışını ve insanlık idealini daima ön planda tutmuş; bu yönüyle de tüm insanlığın saygısını kazanmıştır. Atatürk, sadece Türk Milletinin değil, dünyanın bütün mazlum milletlerinin sevgi ve takdirine mazhar olmuş, geleceği aydınlatan fikirleri ve dünya görüşü ile yüzyılın yetiştirdiği bir dâhi olarak tarihe geçmiştir.

Bizler de milletçe; "Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.” diyen Gazi Mustafa Kemal’in açtığı yolda, var gücümüzle çalışarak ilerlemeye devam edeceğiz. O’nun aramızdan ayrıldığı 10 Kasım 1938; bizler için bir devrin bittiği bir tarih değil, sonsuza dek sürecek Cumhuriyet yolculuğumuzun yeni bir merhaleye geçtiği yepyeni bir tarihi başlangıçtır.

Bu düşüncelerle, vefatının 79. yıl dönümünde Kurtuluş Savaşı’mızın Başkomutanı ve Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları ile bütün şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi bir kez daha rahmetle, minnetle yâd ediyorum. Aziz Ata’mızın ruhu şad olsun!"

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.