Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bahçeşehir Koleji’de uzaktan eğitim süreci başarıyla sürüyor

Bahçeşehir Koleji öğrencileri uyguladığı yapay zeka temelli Metodbox uygulaması ile öğrencilerinin uzaktan eğitim sürecini başarıyla sürdürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2020 17:15
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 12:05
Kaynak: İHA
Bahçeşehir Koleji’de uzaktan eğitim süreci başarıyla sürüyor

Dünyayı etkisi altına alan Kovid19 sebebiyle uzaktan eğitim veren Bahçeşehir Koleji Online ders süreçlerine programındaki tüm uygulamaları ile devam ediyor.

Online ders anlatımları ile okul öncesinden 12. Sınıfa kadar tüm kademelerinde derslere ara vermeden devam ediliyor. Metodbox uygulaması ile konu anlatımlı videolar, tekrar testleri, testlere ilişkin soru çözüm videoları, dijital kütüphane, çalışma fasikülleri ve hedef belirleyen sistem sayesinde öğrenciyi adım adım izleyerek çalıştığı konuları, çözdüğü testleri takip ederek öğrencinin eksiklerini tespit eder ve bu eksikleri tamamlaması için fırsat verir. Bu sayede öğrenci ulaşmak istediği hedefe daha kolay ulaşır.

Türkiye geneli uygulanan AGİS (Akademik Gelişim İzleme Sınavı) ile öğrencilerin ünitelerde kazanılması hedeflenen özellikleri yoklanır, bu özelliklere hangi düzeyde ulaşıldığı incelenir. Sınav süreçlerine online devam eden Bahçeşehir Koleji, öğrencilerinin akademik sürecini yakından takip ediyor.

UP programı; Bahçeşehir Koleji ve Bahçeşehir Üniversite’si işbirliğiyle üstün potansiyelli öğrenciler için geliştirdiği eğitimdir. UP eğitiminin amacı Bahçehir Koleji’nde öğrenim gören üstün yetenekli öğrencileri bilimsel tanılama yöntemleriyle keşfetmek ve bu öğrencileri ilgi, yetenek, bilişsel ve sosyal gelişim gibi bireysel farklılıklarını dikkate alarak yaratıcılık, eleştirel düşünme, problem çözme, etkili iletişim gibi 21. yy becerileriyle donanmış bireyler olarak yetiştirmektir.

Bahçeşehir Koleji’nde öğrencilerin düşünme eğitimini hem yazma hem de okuma becerisini ile birleştiren ve geliştiren bir atölye olan Yaratıcı Yazma ve Okuma çalışmaları kapsamında her yıl olduğu gibi bu yıl da öğrenciler ünlü yazarlar ile online olarak bir araya gelerek yaratıcı yazarlık eğitimi alıyorlar. Yaratıcı yazarlık çalışmaları ile öğrencilerin yazdıkları yazılar Mayıs ayında gerçekleşecek Online Yaratıcı Yazarlık Festivali töreninde komisyon tarafında seçilen yazılar ödüllendirilecek.

Aynı zamanda öğrenciler Satranç Turnuvası, PDR (Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık) ,Müzik ,Resim ,Beden Eğitimi gibi uygulamalı derslerine devam ediyorlar.

Uzaktan eğitim süreci ile ilgili Bahçeşehir Koleji Gaziantep Kampüsü Müdürü Şeyma Tanrıöver “Tam zamanlı uzaktan eğitimin hem veliler hem öğrenciler için yeni bir süreç olduğunu, uzun zamandır deneyimledikleri uzaktan eğitim sürecinde elde ettikleri tecrübenin bu süreçte yararlı olduğunu söyledi. Tanrıöver sözlerine ; Tüm sınıf düzeylerinde, tüm öğrencilerimiz sorunsuz şekilde kendilerine iletilen ders programına göre eğitimlerine kendi öğretmenleri ile devam ediyor. Sınıf öğretmenlerimizin, mentör öğretmenlerimizin ve rehber öğretmenlerimizin gerçekleştirdiği takip ve destek aramalarıyla, 360 derece bir uzaktan eğitim yakından takip planını hayata geçirerek süreci başarılı bir şekilde devam ettiriyoruz.” dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.