Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bahçeşehir'de “Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor” fuarı

Dünyanın en büyük çocuk organizasyonlarından olan, Türkiye’de “Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor” ismiyle gerçekleştirilen FIRST® LEGO® League Junior. 6. Sezon Çevrimiçi Fuarları başladı.

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2020 12:55
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 00:30
Kaynak: İHA
Bahçeşehir'de “Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor” fuarı

Teması “BOOMTOWN BUILD: YENİ ŞEHRİN MÜHENDİSLERİ” olan fuarlarda minik mucitler Şehirde yaşamın zorluklarını keşfederek çözüm önerileri tasarladılar. Minik Bilim Kahramanlarının durağı ise Özel Gaziantep Bahçeşehir Koleji oldu.

Çocuklarda günlük hayatta karşılarına çıkabilecek sorunlara karşı araştırma, hayal gücü ile eleştirel düşünme yetileri geliştiren ve tüm dünyada teorik bilginin yenilikçi buluşlara dönüştürüldüğü yeni bir müfredat olan STEM programlarından birisi olan FIRST LEGO League Junior, 6-10 yaş arası çocuklara yönelik olarak gerçekleşiyor. Bugüne kadar tüm dünyada 21,703 takımdan, 163 binden fazla çocuğu buluşturan FIRST LEGO League Junior, Türkiye’de Bilim Kahramanları Derneği tarafından “Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor” adı altında gönüllüler ve yerel ortaklık desteği veren kurumların katkısıyla 2014 yılından beri düzenleniyor.

ÇEVRİMİÇİ FUARLARDA 511 TAKIM BİR ARAYA GELECEK

Koçlar rehberliğinde gerçekleşen Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor / FIRST LEGO League Junior’da çocuklar LEGO® Education WeDo setini kullanarak temaya uygun olarak tasarladıkları model ile birlikte yaratıcı çözüm önerilerini ve Anlat Bana Poster’leri ile takım çalışmalarını paylaşmak için çevrimiçi olarak bir araya geliyorlar. 18 farklı şehirde düzenlenecek 40 çevrimiçi fuar sonunda toplam 511 takımın katılacağı fuarlar, 7 Kasım – 27 Aralık 2020 tarihleri arasında gerçekleşecek. 5 farklı şehirden 7 takım, Özel Gaziantep Bahçeşehir Koleji Fuarı’nda bir araya geldi.

TEMA: “BOOMTOWN BUILD: YENİ ŞEHRİN MÜHENDİSLERİ”

Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor/ FIRST LEGO League Junior her yıl yeni ve heyecanlı bir tema sunarak çocukların yaratıcılığını harekete geçiriyor. Bu sezon, çocuklar yaşadıkları yerin zamanla büyüdüğünü ve daha çok binaya ihtiyaç duyulduğunu gördükçe yeni binalar tasarlayıp inşa etmekle görevlendirildiler. Bu binaları inşa ederken herkesin faydalanabilmesi için onları erişebilir; daha sürdürülebilir bir dünya için çevre dostu; uzun süre ayakta kalabilen yapılar için daha sağlam binalar tasarladılar ve bu tasarımları yaparken karşılaştıkları sorunları keşfedip, bu sorunlara karşı çözüm önerileri getirdiler. Mimari ve şehir plancılığı hakkında bilgi edinen çocuklar, bu yolculukta daha erişebilir, çevre dostu ve sağlam binalar tasarlamak için kendi çözümlerini bir LEGO modeli üzerinden tasarladılar. 8-12 hafta arasında süren çalışmaları sonunda FIRST LEGO League Junior – 6. Sezon Türkiye Çevrimiçi Fuarları kapsamında bir araya gelerek proje süreçlerini, mimari ve şehir planlaması ile ilgili bilgilerini aktaracaklar.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.