Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakbak, 2023 Bütçe Görüşmeleri’nde İklim Değişikliği’ni anlattı

Haber Giriş Tarihi: 08.12.2022 09:36
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 00:44
Kaynak: İHA
Bakbak, 2023 Bütçe Görüşmeleri’nde İklim Değişikliği’ni anlattı

AK Parti Gaziantep Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Üyesi Dr. Derya Bakbak, 2023 Merkezi Bütçe Kanun Teklifi görüşmelerinde, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı İklim Değişikliği Başkanlığı maddesinde söz alarak konuşma yaptı. 

Küresel ısınma, iklim değişikliği gibi kavramların yakın geçmişte filmlerin felaket sahnelerinde “Acaba böyle mi olacak?” mesajıyla işlendiğini ancak bugün ise kendini dayatan bir gerçeklik olduğunu ifade eden Dr. Bakbak,  “BM raporlarında da denildiği gibi, ‘İklim değişikliği geleceğin sorunu değil. Bugünü ve her bölgeyi etkileyen bir sorundur.’ Bu gidişle kişi başına düşen gelirin küresel çapta %7 azalması ve 8 trilyon dolara yakın zararın ortaya çıkması bekleniyor. Dünyanın gözünü geç de olsa açtığı iklim konusunda, hızlıca harekete geçen başlıca ülkelerdeniz. Çünkü biz, yani AK Partimiz, icraat hareketiyiz. Lafla değil yaptıklarımızla biliniriz. Birleşmiş Milletler’in 2021’de yayımladığı İklim Raporu’nda, Paris İklim Anlaşması’ndaki küresel sıcaklık oranlarına ulaşabilmek için, emisyonların 2030’a kadar % 45 azaltılmasının önemi vurgulanmıştı. Bu kapsamda, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla anlaşmayı kanunlaştırdık. 7 Ekim 2021’de de yürürlüğe girdi.” ifadelerini kullandı.

Yeşil Kalkınma vizyonunu Türkiye’ye kazandırmanın AK Parti’ye nasip olduğunu söyleyen Derya Bakbak, “Gelecek nesillere AK bir dünya bırakabilmek adına lk önce, enerji kaynaklarımızın yenilenebilir olmasına önem vererek büyük bir seferberlik başlattık. 2022 de açılan elektrik santrallerimizin %94’ü YENİLENEBİLİR ENERJİ kaynaklıdır. Yenilenebilir enerjimizin sistemdeki payı %54’e ulaşmıştır. İklim değişikliğine bağlı oluşan sellerle mücadele için, Taşkın Tahmin Erken Uyarı Sistemi TATUM’u kurduk. Ülke yüzölçümümüzün %29,6’sını ağaçlandırarak erozyonla taşınan toprak miktarını 500 milyon tondan 154 milyon tona düşürdük. 81 ilimizde yürürlüğe koyduğumuz AKILLI BİNA projemizle sürdürülebilir şehirciliğin önünü açtık. 150 bin kurum ve kuruluş binamıza sıfır atık yönetim sistemini kurduk, 17,5 milyon insanımıza bu konuda eğitim verdik. Yeşil ve dijital dönüşüm, enerji verimliliği, yeşil ve sürdürülebilir tarım, sürdürülebilir bankacılık, yeşil tahvil ve yeşil kira sertifikası gibi uygulamaları geliştirmeyi sürdüreceğiz.” dedi.

Gaziantep’in yeşil şehir unvanını sonuna kadar hak ettiğine de değinen Dr. Bakbak, “Milletvekili olmaktan gurur duyduğum Gazi şehrim Gaziantep, 10 yenilenebilir enerji tesisi, yeşil ulaşım, yeşil hidrojen ayrıştırma tesisleri, sıfır karbon binalar, sıfır atık projesinin uygulandığı bine yakın kurumuyla sonuna kadar hak etmektedir. Ayrıca organize sanayi bölgemizde faaliyet gösteren 106 fabrikamızda güneş enerjisi kaynaklı kurulu gücümüz, tamamlanacak projelerimizle, 3ay içinde 400 megawatt’a çıkacaktır. Bu vesileyle, yeşil kalkınmamızın öncüsü Gaziantep’e yüce meclisimizden selam olsun.” diye konuştu.

İklim ve çevre gibi siyaset üstü konularda AK Parti olarak sürekli yatırımlar yaptıklarını belirten Dr. Derya Bakbak, “Ancak, muhalefetten çok garip tepkiler alıyoruz. Karadeniz’de doğal gaz buluyoruz, küçümsüyorsunuz, değersizleştiriyorsunuz. Milli servetlerimizi bulup ekonomiye kazandırıyoruz dünya laf ediyorsunuz. Elektrikli araç TOGG’u yaptık, bir sürü laf ettiniz. ‘Yapamazsınız’ dediniz, çok şükür yaptık. Yolları kısaltan köprüler, deniz altında tüneller yaptık; yakıt sarfiyatını azaltıp egzoz gazını düşürdük, buna da dünya laf ettiniz. Destek vereceğinize bas bas bağırıyorsunuz. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Bizim derdimiz millete hizmet. Sizin derdiniz her işe bir kulp bulmak. Milletimiz iyi biliyor ki; yaptığımız her eser, Yeni Türkiye Yüzyılı’na birer abide olarak hizmet edecektir. Yeşil geleceğin adresi denenip rafa kaldırılmış zihniyetler değil, AK Parti’dir. Öncüsü Recep Tayyip Erdoğan’dır. İnşallah, 20 yılın tecrübesiyle, ülkemizi yeşil geleceğe de biz taşıyacağız.” diyerek konuşmasını tamamladı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.