Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakır ikinci baharını yaşıyor

Geleneksel Türk el sanatlarından bakır, son yıllarda yapılan yenilikçi çalışmalarla adeta ikinci baharını yaşıyor.

Haber Giriş Tarihi: 20.02.2017 10:38
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 23:27
Kaynak: İHA
Bakır ikinci baharını yaşıyor

Antep Sepeti Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Koçer, yaptığı açıklamada, bugüne kadar birçok farklı çalışmaya imza attıklarını belirterek, her yeni ürünün beraberinde bir başka ürünü getirdiğini söyledi.

“Bitti, tükendi” denilen bir meslek dalına yöneldiklerini ve inovatif çalışmalarla bakırı yeniden sevdirmeyi başardıklarını vurgulayan Koçer, “Bu işe ilk bakırı yeniden sevdirmenin yollarını arayarak adım attık. Aslında bakıra ilgisizlik yoktu. İnsanlar tekdüzelikten sıkılmış, yenilik istiyordu. Biz de yaptığımız çalışmalar sonucu bu sanata bir takım yenilikler getirmemiz gerektiğine karar verdik ve kolları sıvayarak işe başladık. Öncelikle insanlara bakırı sevdirmek istedik ve bunun için büyük mücadele verdik. Yaptığımız çalışmalarla insanların bakıra yeniden ilgi duymaya başladığını fark ettik. Yok olmaya yüz tutan Türk el sanatlarını farklı çalışmalarla gündeme getiren Antep Sepeti, geçmişle bugün arasında önemli bir köprü görevi görüyor” dedi.

YENİLİK HER MESLEK İÇİN ŞART

Bugün revaçta olan ve büyük ilgi duyulan mesleklerin dahi bir süre sonra yenilenmemesi halinde eski ilgiyi görmeyeceğini vurgulayan Koçer, “Cep telefonlarının hayatımıza girdiği yıllarda herkesin kullandığı cep telefonu markası bile yenilenmediği için pazarı farklı markalara kaptırdı. Bugün marka olmak yarın da marka olacağınız anlamına gelmiyor. Yenilenmezseniz bir süre sonra kaybolup gidersiniz. Yenilik her meslek için şart, yenilenen, farklılaşan kazanır” şeklinde konuştu.

BAKIRDA FARKLILIĞA GİTTİK

Bakırın önceki yıllarda çok çeşitli ürünleri olmadığını anlatan Koçer, insanların da bu nedenle zamanla bakırdan uzaklaştığını ifade etti. Bu nedenle bakırı yeniden gündeme getirmek ve ilgi duyulan ürün haline dönüştürmek için çok çalıştıklarını belirten Koçer, “Bakırı yeniden sevdirmenin yenilikçilikle olacağına karar verdik ve inovatif ürünlere ağırlık verdik. Antep Sepeti olarak bakırdan 31 farklı ürün ürettik. Kahve takımı, şekerlik, dekoratif ürünler, çay takımı, vazo, paşa mangalı, kurabiyelik, pastalık, kaftan ve buhurdanlık gibi çok çeşitli ürünlerle bakır eski ihtişamlı günlerine dönmeyi başardı” diye konuştu.

Koçer, yenilikçiliği hiçbir zaman bırakmadıklarını ve yeni imal edilen ürünlerle geçmişi yaşatmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.