Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bartık, Basın Bayramı'nı kutladı

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, gazetecilerin “24 Temmuz Basında Sansürün Kaldırılışı ve Basın Bayramı”nı kutladı.

Haber Giriş Tarihi: 24.07.2016 11:26
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 00:35
Kaynak: İHA
Bartık, Basın Bayramı'nı kutladı

Bartık, yaptığı açıklamada, bireylerin gerçekleri öğrenmesinde ve düşüncelerini ifade etmesinde en etkili aracın basın olduğunu belirtti.

Gazeteciliğin zor ve meşakkatli bir meslek olduğunu vurgulayan Bartık, şöyle devam etti:

“Gazetecilik kamu adına gerçekleri araştırma ve doğru haberlerle kamuoyunu aydınlatma mesleğidir. Dolayısıyla geleceğin Türkiye’sine önemli katkılar sağlayan ve önemli sorumluluk üstlenen bir meslektir. Her zaman ve her yerde büyük bir özveriyle çalışan değerli basın çalışanlarını takdir ve tebrik etmemek mümkün değil.”

Bartık, Gaziantep’in her alanda başarıya ulaşmasında basın mensuplarının gösterdikleri duyarlılık ve bu konuda yaptıkları başarılı çalışmaları takdir ettiklerinin altını çizdi.

15 Temmuz gecesi gerçekleştirilmek istenen darbe girişiminin önlenmesinde de basının büyük bir görev üstlendiğini vurgulayan Bartık, hem yazılı ve görsel basının hem de sosyal medyanın bu hain girişimin bastırılmasında büyük emeği olduğunu kaydetti.

“KEMAL BAĞCI’YI RAHMETLE ANIYORUM”

Gazeteciliğin fedakarlık ve vefa istediğini vurgulayan Bartık, bu değerli görevi ifa ederken görevi başında hayatını kaybeden Gaziantepli gazeteci merhum Kemal Bağcı’yı ve diğer basın şehitlerini rahmetle andığını kaydetti.

Bartık, “Gece, gündüz demeden, günün her saatinde mesai kavramı gözetmeksizin büyük bir özveriyle çalışan tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Basında Sansürün Kaldırılışı ve Basın Bayramı’nın 108. yıldönümünü kutluyorum” diye konuştu.        

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.