Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başarımız sürecek

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, İstanbul Sanayi Odasının araştırma sonuçlarına ilişkin yaptığı açıklamada, Gaziantep'ten 30 firmanın Türkiye'nin ikinci 500 büyük sanayi kuruluşu arasında yer aldığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2016 17:06
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 18:21
Kaynak: İHA
Başarımız sürecek

Bartık, her anlamda ülke ekonomisine katkı sunan Gaziantep iş dünyasının yeni başarılarla anılmaya devam ettiğini belirtti.

Sanayi şirketlerinin üretimden satış gelirleri dikkate alınarak hazırlanan araştırma sonuçlarına göre listeye giren 30 firmanın başarılarının devamını dileyen Bartık, “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu- 2015 araştırmasında listeye giren firma sayımız 24 idi, Türkiye’nin ikinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2015 Araştırması’nda ise sayımız 30 olarak açıklandı. Buna göre Türkiye’nin bin büyük sanayi kuruluşu arasında Gaziantep’ten 54 firmamız bulunmaktadır. Gaziantep’i başarıyla temsil eden şirketlerimizin muvaffakiyetlerinin daim olmasını diliyorum” dedi.

AR- GE VE ÜR- GE’YE DAHA FAZLA YATIRIM ÇAĞRISI

Bartık, üreten, istihdam sağlayan, ihracat yaparak Gaziantep’e ve Türkiye’ye ekonomik katkı sağlayan firma sayısının gelecek yıllarda daha artmasını umut ettiklerini vurguladı. Gaziantep’in hedeflerine ulaşmasında bu firmaların önemli etken olacağının altını çizen Bartık, “Gaziantep’i 2020 yılında dördüncü büyük ekonomi yapmak için çalışıyoruz. Bu hedefe ulaşmak için daha çok çalışmamız, daha çok üretmemiz, daha çok istihdam sağlamamız ve daha çok satmamız gerekiyor. Bunu yapacak güce sahibiz. Şimdi Ar-Ge ve Ür-Ge’ye daha fazla yatırım yapmalıyız. Yenilikçi ürünlere ağırlık vererek hem ihracatı artırmalıyız hem de İSO listelerinde yer alan şirket sayısını artırmalıyız” diye konuştu.

İSO İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2015 listesinde yer alan 30 Gaziantepli firmanın 14’ünün bir önceki yıla göre listedeki yerini yükselttiğini belirten Bartık, en büyük 10 sanayi kuruluşu arasında bir Gaziantepli firmanın bulunduğunu görmenin de mutluluk verici olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.