Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BAŞKAN FATMA ŞAHİN’DEN OĞUZELİ NAR BAHÇELERİNE ZİYARET

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Oğuzeli ziyareti kapsamında bereketin sembolü olarak görülen nar bahçelerini yerinde gördü.

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2020 19:08
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2023 23:42
Kaynak: İHA
BAŞKAN FATMA ŞAHİN’DEN OĞUZELİ NAR BAHÇELERİNE ZİYARET

Pandemi sürecinde, narın ve nar ekşisinin vücuda büyük bir bağışıklık kazandırdığına dikkati çekerek, “Sağlıklı lezzetin başkenti olmak için nar, hedefimize ulaşmak adına kabuğu, çekirdeği ve suyuyla çok özel bir ürün. Bize düşen, çok üreterek sık sık tüketmemiz, aynı zamanda çok iyi anlatarak dünyaya tanıtmamızdır” dedi.

Yeni tip Corona Virüs (COVID-19) nedeniyle ilçe ziyaretlerine bir süreliğine ara veren Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, salgın tehdidinin alınan koruyucu önleyici tedbirler sayesinde azalmasıyla yeni normal süreçte ilçe ziyaretlerine kaldığı yerden devam etti. Başkan Şahin, Gaziantep AK Parti Milletvekilleri; Mehmet Erdoğan, Derya Bakbak, Müslüm Yüksel, Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Eyüp Özkeçeci ve Oğuzeli Kaymakamı Batuhan Bingöl ile bir araya gelerek Oğuzeli ilçesinin sembolü haline gelen nar bahçelerini ziyaret etti. Yetkililerden bilgi aldı. Ayrıca Şahin, patlıcan tarlasında çapa yaptı.

ŞAHİN: HASADIYLA VE FESTİVALİYLE NARI TÜM DÜNYAYA TANITACAĞIZ

Oğuzeli’ndeki ziyarette konuşan Başkan Fatma Şahin, narın lezzetli bir şifa olduğunu belirterek, “Gaziantep her ilçesinde bulunan özel ürünlerle lezzetin başkenti halini aldı. Şu anda Oğuzeli’ndeki güzelliğe tanıklık ediyoruz. Pandemi süreci bize yerel ürünlerin yalnızca lezzeti değil aynı zamanda sağlığı da barındırması gerektiğini gösterdi. Yerel ürünlerimiz aynı zamanda şifadır. Artık, sağlıklı lezzetlerin başkenti olmalıyız. Nar, hedefimize ulaşmak adına önemli bir dönemeç bizim için. Kabuğu, çekirdeği ve suyuyla çok özel bir ürün. Bize düşen şey çok üreterek sık sık tüketmemiz, aynı zamanda çok iyi anlatarak dünyaya tanıtmamızdır. O yüzden üretimi artırmak için teşvikler hayata geçiriyoruz. Nar ekşisi çok önemli. Güneşten gelen D vitamini, narla birleştiği zaman başka bir şifaya dönüşüyor. Pandemi sürecinde, narı ve nar ekşisini tükettiğiniz zaman vücuda büyük bir bağışıklık sistemi kazandırıyor, bunu sık sık halk sağlığı uzmanları dile getiriyor. Artık yükselen bir değer var. Bizim narı daha çok tüketmemiz lazım. Hasadıyla ve festivaliyle de dünyaya daha güçlü bir şekilde tanıtacağız. Bereketli hilalin ortasında; şifayı, bereketi, rahmeti bütün dünyaya yayacağız.” dedi.

YENİ DÜNYADA, SAĞLIK VE ŞİFA ÇOK ÖNEMLİ

Her şehrin belli başlı coğrafi işaretleri olduğunu belirten başkan Şahin, Oğuzeli’ndeki birçok ürünün meşhur olduğunu belirtti. Şahin, “Barak Ovası’nda büyük bir kimlik ve kültür var. Ezo Gelin, tek başına bir değerdir. Ezo Gelin çorbasının içine baktığınızda demir olduğunu göreceksiniz. Bugün kansızlık dünyada en büyük sağlık problemlerinin başında geliyor. Çaresi ise Ezo Gelin çorbasıdır. Dolayısıyla bunlar hep yeni dünyada çok önemli. Özellikle şifa ve sağlık anlamında. Oğuzeli’ndeki çalışmalarımız yeni normal süreçte çok daha yoğunluk kazanacak. Böylelikle topraktan, güneşten ve tarihten gelen lezzetin değerini ününü herkes duyacak” diye konuştu.

KILIÇ: NARIN HER YÖNÜNDEN FAYDALANMAYI PLANLIYORUZ

Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç ise narın bereketin sembolü olduğunu aktararak, şunları söyledi: “Narın insan sağlığına önemli bir faydası vardır. Narın kabuğu da içi de ayrı ayrı faydalara sahiptir. Biz, Oğuzeli Belediyesi olarak narla ilgili bütün araştırmalara yaptık. Bir nar atölyesi kurduk. Burada nar suyunu ortaya çıkararak kaynatıp nar ekşisine dönüştürüyoruz. Bu yıl mümkün olursa konsantresini de yapacağız. Hem vatandaşa hizmet sağlayacağız hem de üreticiye ekonomik olarak destek olacağız. Narın çekirdeği suyu faydalı. Yem sanayisinde kullanılıyor. Ayrıca ilaç sanayinde kullanılması için de çalışmalarımız mevcut. Kısacası ileri ki zamanlarda narı her yönüyle faydalanmayı planlıyoruz.”

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.