Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BAŞKAN ŞAHİN 10 OCAK’TA GAZETECİLERLE BİR ARAYA GELDİ

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle şehirde görev yapan gazetecilerle bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 10.01.2023 16:26
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 06:38
Kaynak: İHA
BAŞKAN ŞAHİN 10 OCAK’TA GAZETECİLERLE BİR ARAYA GELDİ

Özel bir otelde verilen kahvaltı programında medya sektörünün önemli, sorumlulukları ve kentin sorunlarında ortak hareket edilmesi için birlik mesajının verildiği toplantında Başkan Fatma Şahin, sektör temsilcilerinin gelişen teknolojiye ayak uydurması için eğitim başta olmak üzere destek vermeye hazır olduklarını söyledi.

PROGRAMDA UMUT YAKUP TANRIÖVER VE MUHAMMED ABDULKADİR ESEN ANILDI

Programda 20 Ağustos 2022’de Nizip’te yaşanan trafik kazasında yaralılara yardım ederken başka bir kaza yaşanması sonucu vefat eden İHA Muhabirleri Umut Yakup Tanrıöver, Muhammed Abdulkadir Esen hazırlanan video ile anıldı.

ŞAHİN: BİZLER MESLEK OLARAK İKİZ KARDEŞİZ, BİZİM ALANIMIZ ZAMAN, MEKAN TANIMAYAN BİR ALAN

Başkan Fatma Şahin program kapsamında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım, çevre, konut, kentsel dönüşüm, enerji, tarım, restorasyon ve sosyal alanda yapılan çalışmalar ve projeler hakkında kapsamlı bir sunum yaptı.

Fatma Şahin, Umut Yakup Tanrıöver, Muhammed Abdulkadir Esen’in fedakarlıklarının gazetecilik mesleğinin bir kez daha kutsal bir görev olduğunu gösterdiğini belirterek şunları söyledi:

“Bizler meslek olarak ikiz kardeşiz, bizim alanımız zaman, mekan tanımayan bir alan. Gecemiz, gündüzümüz, kışımız, baharımız yok. Her mevsim ve saat çalışıyoruz. Yaptığınız mesleğin ne kadar kıymetli olduğunu bilen bir kardeşinizim. Tam ileri demokrasi hedefimiz var. Bu hedefte insanların en çok ihtiyacı olan çok sesli, tarafsız, bağımsız haber alma özgürlüğünü kısıtlamamız gerekiyor. Son 20 yılda Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu konuda hem birey olarak hem kurumsal olarak güçlenmeniz konusunda bütün gücümüzle yanınızda olmaya çalıştık. Daha birlikte gitmemiz gereken çok yol var. Bunun için bir aynı masada oturup ortak sorunlar için ortak çözümler üretmemiz gerekiyor.”

TOPLUMSAL BİLİNÇ AÇISINDAN BU KONUDA BİZLERE DE GÖREV DÜŞÜYOR

Şahin konuşmasının devamında Türkiye Yüzyılı’nın insanlığın yüzyılı olacağını vurgulayarak konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Buna biz toplumsal sorumluluk olarak bakıyoruz. Teknolojik gelişmeler ve altyapıdan dolayı bilgi çok hızlı yayılıyor. Gazeteciler, doğru haber ile insanları bilgilendirmekten sorumlu. Aldığınız mesleki eğitim, insani altyapı buna yönlendiriyor. Ama bazen küçük bir kirli haber her tarafı yalan yanlış insanları yönlendirdiğini görüyoruz. Toplumsal bilinç açısından bu konuda bizlere de görev düşüyor. Bu bilincin yüksek olduğu Türkiye yüzyılı, iletişim, bilgi yüzyılı olması için ben ve arkadaşlarımla beraberiz. Dünyada artık bir dijitalleşme çağı yaşıyor. Buna ayak uydurmak için hepimizin kendini geliştirmesi gerekiyor. Bu gelişmede ihtiyacınız olduğu lojistik destekte ben ve arkadaşlarım sizlerin yanındayız.”

Konuşmalar ve sunum sonrası Başkan Fatma Şahin, gazetecilerle beraber hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.