Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Yılmaz’dan Mehmet Akif Ersoy mesajı

Ak Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Mehmet Yılmaz’dan Mehmet Akif Ersoy mesajı.

Haber Giriş Tarihi: 27.12.2018 12:16
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2023 08:49
Kaynak: İHA
Başkan Yılmaz’dan Mehmet Akif Ersoy mesajı

Başkan Mehmet Yılmaz. 27 Aralık Mehmet Akif Ersoy'un vefat yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda; İstiklal ve istikbal mücadelemizin en çetin geçtiği dönemlerinde bağımsızlık fikrini İslam coğrafyasına taşıyan Mehmet Akif Ersoy, dünyadaki tüm Müslümanların kalplerinin bir ve beraber atması için mücadele vermiştir.

Büyük bir mücadele göstererek kazanmış olduğumuz İstiklal savaşımızı, eşsiz kalemi ile ebedileştiren fikir ve edebiyat adamı Mehmet Akif Ersoy, memleketimizin en güçlü kalemlerinden biri olmuş, yurdumuzda yaşanan zor şartlar içerisinde, umutsuzluğunu kaybetmeden, bu dönemde Milli Mücadele ruhunun canlanmasına ve yaşatılmasına ömrünü adamıştır.

Milli şairimiz, bu toprakların ruhunu, rengini ve aziz milletimizin benliğini yansıtan İstiklal Marşı’nı kalemiyle değil, yüreğiyle yazmıştır. İstiklal şairimiz, milletimizin gösterdiği eşi benzeri olmayan kahramanlıkları İstiklal Marşımızın her mısrasın da ince ince işlemiştir.

Söyledikleri ve yaşadıklarıyla Türk Milleti’nin hayranlığını kazanan Akif, ruh dünyası, vatan millet sevgisi ve mücadele azmi ile örnek bir şahsiyet olarak gönüllerimizdeki yerini yücelterek korumaya devam edecektir. Bu Duygu ve düşüncelerle Milli şairimizi vefatının 82. Yıl dönümünde sonsuz Rahmet, minnet ve saygıyla yad ediyorum. Ruhu Şad olsun.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.