Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“BEŞİKTAŞ’I YENECEK GÜÇTEYİZ”

Gaziantep Futbol Kulübü Başkanı Mehmet Büyükekşi, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2021 16:12
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 05:05
Kaynak: İHA
“BEŞİKTAŞ’I YENECEK GÜÇTEYİZ”

Gençlerbirliği karşısında gerçek bir karakter örneği sergilediklerini dile getiren Mehmet Büyükekşi, Beşiktaş maçına da üç puan parolasıyla gideceklerini belirtti. 

“İKİNCİ YARIDA RUHUMUZLA OYNADIK”

Spor Toto Süper Lig’in 27. Haftasında konuk ettikleri Gençlerbirliği karşılaşmasında alınan galibiyetin büyük anlamı olduğunu ifade eden Büyükekşi, “Son haftalarda bir çok şanssızlıkla karşı karşıya gelmiştik. İyi futbol sergilesek de bazen hakem hatalarıyla bazen de şanssızlıklarla gol dahi bulamadık. Ancak takımımıza olan güvenimizden hiçbir şey eksilmedi, Gençlerbirliği maçı öncesi de bunu dile getirmiştim. Nitekim iyi başlamadığımız bir karşılaşmanın ikinci yarısında 10 kişi kalmamıza rağmen futbolcularımız inanılmaz bir mücadele örneği sergileyerek üç puanla ayrılmayı başardılar. Bu önemli galibiyetle birlikte şanssızlığımızı da kırmayı başardık ve takımımızın özgüveni de artmış oldu. Tüm futbolcularımızı ve teknik heyetimizi gönülden kutluyorum” dedi.

“BÖYLE MÜCADELE EDELİM BİZE YETER”

Gaziantep şehrinin adına yakışır şekilde mücadele ettiklerini ve bu mücadelenin puanlardan değerli olduğunu dile getiren Büyükekşi, “Gençlerbirliği maçının öneminin farkındaydık, futbolcularımızla da o yönde görüşmelerde bulunduk. Maçın ilk yarısını gerçekten bize yakışmayan şekilde tamamlasak da ikinci yarıda bambaşka bir takım kimliğine büründük diyebilirim. Bir kişi eksik olarak en iyi şekilde ne yapılırsa, tüm futbolcularımız onu gerçekleştirdi. Oyuna sonradan giren Kenan Özer olsun, Jefferson olsun ve tüm futbolcularımız terlerinin son damlasına kadar savaştılar. Ben bunu Gaziantep ruhu olarak değerlendiriyorum ve böyle mücadele edelim bize yeter. Bazı karşılaşmalar vardır, anlamı üç puandan daha fazladır. Gençlerbirliği galibiyetine de ben bu gözle bakıyorum. Maçın ikinci yarısındaki azmimiz, mücadelemiz sürdüğü müddetçe ligi en iyi noktada tamamlayacağımıza inanıyorum” dedi.

“PAWEL’İN POZİSYONUNUN PENALTI OLDUĞUNA İNANIYORUZ”

Son haftalarda bir çok maçta skora direkt olarak etki eden hakem hatalarıyla karşılaştıklarını ve Gençlerbirliği maçında da bir penaltılarının verilmediğini belirten Büyükekşi, “Hakem hatalarını dile getirirken gerçekten üzülüyorum. VAR sistemi dünya futboluna girerken en büyük amacın skora etki edecek yanlış kararların biteceği yönündeydi. Ne yazık ki tam olarak bu sistemden faydalanabildiğimizi düşünmüyorum. Gençlerbirliği maçının ilk yarısında oyuncumuz Pawel Olkowski’ye yapılan hareketin tartışmasız penaltı olduğuna inanıyoruz. Tüm hakem yorumcuları da bu konuda görüş birliğine vardılar. Maçın hakemi Bahattin Şimşek bu pozisyonu görmeyebilir saygı duyuyoruz ama peki VAR hakemi olan Arda Kardeşler neden uyarı da bulunmuyor? Bu karşılaşmada puan kaybetseydik, emeklerimize yazık olmayacak mıydı? Tekrar dile getirmek istiyorum ki, tüm hakemlerimizin tüm takımlara eşit mesafede olmalarını diliyorum” dedi.

“BEŞİKTAŞ’I YENEBİLECEK KALİTEYE SAHİBİZ”

Süper Lig’in 28. Haftasında konuk olacakları Beşiktaş karşılaşmasının futbol seyir zevkinin üst düzeyde olacağını inandığının altını çizen Büyükekşi, “Beşiktaş şuan da ülkemizin en iyi futbolunu oynayan takımlar arasında yer alıyor. Biz de sezon başından bu yana gösterdiğimiz performansla adımızdan söz ettirmeyi başarmış bir takımız. Rakibimize büyük saygımız bulunuyor ancak bu karşılaşmayı kazanabilecek bir kaliteye sahip olduğumuzu düşünüyorum. Her maç olduğu gibi tek dileğimiz hakem hatalarını konuşmayız ve sahadaki futbolun önüne hiçbir şey geçmez. Teknik Direktörümüz Sa Pinto’ya da, tüm oyuncularımıza da gönülden inanıyorum. Ellerinden gelenin en iyisini yaparak, Gaziantep şehrimize puan veya puan hediye edeceklerdir. Sahada taraflı tarafsız herkese zevk veren bir futbol anlayışı olacağına inanıyorum. İnşallah dostça bir karşılaşma izleriz, elbette ki en büyük hedefimiz puan veya puanlarla ayrılabilmek” diyerek sözlerini noktaladı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.