Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Beşkuyu mahallesine cami

Şahinbey Belediyesi'nin yeni mahallerinden biri olan Beşkuyu Mahallesine yapılan caminin açılışı yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2016 13:50
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2023 16:13
Kaynak: İHA
Beşkuyu mahallesine cami

Açılış töreninden önce Beşkuyu Cami'ni gezen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, cami içerisinde incelemelerde bulundu. Caminin açılışı Kuran-ı Kerim tilaveti ve dualarla yapılırken açılış törenine AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdulkadir Yüksel, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Av. Hakan Kurt, Şahinbey İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, Şahinbey Belediye Başkan Yardımcıları, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

EZANLARIMIZ SUSMAYACAK BAYRAĞIMIZ İNMEYECEK

AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdulkadir Yüksel, camilerin birlik ve beraberliğin sembolü olduğunu belirterek, "Böyle güzel eserler kazandırdığı için değerli başkanıma, hacı arkadaşıma kardeşime şükranlarımı sunuyorum. Camiler birliğimizin sembolü ve adresidir. Allah birliğimizi daim eylesin inşallah. Camilerimizin sayısını çoğaltacağız. Bu topraklarda ezanlarımız susmayacak, bayrağımız inmeyecek. Beşkuyu Cami'nin vatandaşlarımıza hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

AMACIMIZ HİZMET ETMEK

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey İlçesi'nde Cami ve Kuran Kursu yapımına devam ettiklerini belirterek, "Amacımız Gaziantep'imize mahalleriyle, köyleriyle hak ettiği hizmeti sunmak. Camilerimiz bizim bir araya gelerek, cem ettiğimiz, kucaklaştığımız, ibadet ettiğimiz yerler. Bunların sayısı kadar, bakımı ve yapımı da çok önemli Göreve geldiğimiz günden buyana yaptığımız cami sayısı 60'ı geçti. Halada yapımı devam eden camilerimiz var. Göreve geldiğimizde 34 olan Kuran Kursu sayımızda 180'ni buldu. Elimizden geldiği kadar bu sayıları artırmak için çalışacağız. Beşkuyu Camimiz mahallemize hayırlı uğurlu olsun" dedi.

BAŞKAN TAHMAZOĞLU'NA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Şahinbey İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, camilerin Müslümanlığın bir nişanesi olduğuna dikkati çekerek, "Sevgili Peygamberimiz 'sizlerin en faydalı olanı insanlara faydalı olanınızdır' diyor. İşte insanlara güzel hizmetler yapan bir belediye başkanımızla birlikteyiz. Ben ona gerçekten müteşekkirim. Cami ve minare yaparak böyle güzel müesseseleri hizmete açmak bir şeyin işaretidir. Oda imanlı olduğumuzun ve İslam'a önem verdiğimizin işaretidir. Ben Beşkuyu Cami'nin vatanımıza milletimize hayırlı olmasını cenabı haktan niyaz ediyorum" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından protokol cami açılışını vatandaşlarla birlikte gerçekleştirdi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.