Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bez Bebek Atölyesi'nden 900 çocuk faydalandı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Müzeler ve Kütüphane Şube Müdürlüğü'ne bağlı Oyun ve Oyuncak Müzesi'nde sömestir tatiline özel açılan "Bez Bebek Atölyesi"nden 900 çocuk faydalandı.

Haber Giriş Tarihi: 06.02.2018 12:13
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 11:28
Kaynak: İHA
Bez Bebek Atölyesi'nden 900 çocuk faydalandı

Anadolu El Sanatlarını Yaşatma ve Geliştirme Derneği (ANELSANDER), Kültür Bakanlığı Geleneksel El Sanatları Ustaları ve UNESCO Miras Elçileri üyelerinden olan Özlem Işık Sarıhan yönetiminde, 30 Ocak 2018'de başlayan "Bez Bebek Atölyesi", 03 Şubat 2018 tarihinde sona erdi.

"Çocuk Dostu" Büyükşehir Belediyesi, Oyun ve Oyuncak Müzesi'nde sömestir tatili boyunca çocukları ustalarla buluşturarak "Usta-Çırak Atölyede" etkinliği düzenledi. Çocukların oyuncak ustalarıyla kendi oyuncaklarını üretmesi sağlandı. Bez Bebek Atölyesi'nde eğitmen gözetiminde her çocuk, kendi bez bebeğini yaparak bebeklerine birbirinden güzel isimler verdi. Atölyede beş günde 400 çocuğa bez bebek yaptırıldı.

Ustası tarafından yaptırılan bez bebeklerle çocuklara, el becerilerini geliştirme, ortaya bir ürün çıkararak kendilerine olan özgüvenlerini arttırma fırsatı sunuldu, oyuncak yapmanın bilgisayar oyunlarından daha keyifli olduğu gösterildi.

Atölye sırasında çocuklarını bekleyen aileler de etkinlikten çok memnun kaldı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.