Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bölgenin ihtiyacını karşılayacak FTR Merkezi HKÜ’de açılıyor

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2017 11:42
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 06:45
Kaynak: İHA
Bölgenin ihtiyacını karşılayacak FTR Merkezi HKÜ’de açılıyor

Bölgenin önemli bilim ve teknoloji merkezi olarak her yıl yerli ve yabancı binlerce öğrenciye kaliteli ve başarılı eğitim imkanı sunan Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), temelini attığı ve yapımı devam eden “Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Merkezi” ile önemli bir projeye daha imza atıyor.

TEDAVİ ve STAJ İMKANI

Çağımızda hızla yükseliş gösteren sağlık bakım ihtiyaçları doğrultusunda gerekli olan sağlık çalışanını geleceğe hazırlamak amacıyla çalışmalarını sürdüren HKÜ, kurulan bu merkez ile öğrencilerinin staj yapabilmelerine olanak sağlayacak. Gaziantep’te, HKÜ kampüsü içerisinde uzman hekimler ve fizyoterapistlerin önderliğinde yürütülecek olan merkez, 4 bin metrekarelik toplam alanı olan üç katlı yeni binası ile fizyoterapi ve rehabilitasyon hizmeti verebilecek. Günlük hasta kapasitesi minimum 120 kişi olarak planlanan, sonrasında hasta sayısı artışını da karşılayabilecek düzeyde organize edilen merkezin Ekim ayında faaliyete geçmesi planlanıyor.

GELİŞMİŞ TEKNOLOJİ ile FARK YARATACAK

Güncel akademik araştırmaların gerçekleştirileceği gelişmiş teknolojiye sahip merkezde tedavinin maksimum başarıya ulaşması ve zaman içinde ortaya çıkan sorunların mümkün olan en kolay şekilde çözülmesi sağlanacak. Son teknolojik ürünler ile donatılacak olan merkez; “MYO-MOTİON” ile hareket ve yürüyüş analizleri, “WITTY ve K5” ile performans ölçümleri, “DİERS 4D” ile omurga değerlendirmeleri, “ISOMED” ile izokinetik test ve ölçümleri, “HIRO” ile denge analizleri ve çalışmaları, “ARMEO” ile robotik değerlendirme ve rehabilitasyon, “Alter-G” ile de yerçekimsiz ortamda koşu sağlayarak gelişmiş teknolojisi ve imkanları ile fark yaratacak.

Yaşam kalitesinin arttırılması amacıyla uluslararası standartlarda bilim ve teknolojiye dayalı eğitim, araştırma ve danışmanlık hizmeti sunacak olan merkez içerisinde “Fitness” da yer alacak. Bilinçli spor yapmak isteyenler için, “her yaştan sporsever için sağlıklı spor” anlayışı ile sağlıklı bir yaşam sunacak olan merkez, “Protez ve Ortez” kliniği ile de hastaların günlük yaşamda karşılaşabilecekleri sorunları azaltan ve yaşam kalitelerini artıran yaklaşımlar ile vatandaşlara hizmet sunacak.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.