Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Boyacı Mahallesi’nin çehresi değişiyor

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Boyacı Mahallesi’ne yapılan restorasyon ve kaldırım taşı çalışmalarını inceledi.

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2018 15:17
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 12:18
Kaynak: İHA
Boyacı Mahallesi’nin çehresi değişiyor

Yaptığı başarılı projelerle Şahinbey İlçesi’nin çehresini değiştiren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Boyacı Mahallesi’nde yapılan restorasyon ve kaldırım taşı çalışmalarını yerinde inceleyerek son durumla ilgili bilgiler aldı.

KÜLTÜRÜMÜZE SAHİP ÇIKIYORUZ       

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, belediye olarak kültürel değerlere önem verdiklerini belirterek, “Kültürel varlıklarımızın gün yüzüne çıkartılması çok büyük önem arz ediyor. Şahinbey Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden bu yana 11.2 km’lik sokak sağlıklaştırma ve cephe yenile çalışması yaptık. Yaptığımız yerler çok muhteşem oldu. Şimdi de Demirli Gane ve ara sokaklarımızda yaklaşık 950 m uzunluğunda sokak sağlıklaştırma ve cephe yenileme çalışmamız devam ediyor. Bu çalışmanın son aşamasına gelindi, yollar yapılacak. Böylelikle kültürel varlıklarımız gün yüzüne çıkartılmış oluyor. Gaziantep’in Kültür Yolu Ahmet Çelebi Okulu’ndan başlayarak, Kale’ye kadar devam edecek bir güzergah tamamlanmış olacak. Buna bağlantılı olarak Şıh Cami ve Şıh Meydanı’nı da tamamladık. Meydanı genişletmek için yaklaşık 3000 m2 alan içerisinde yerin altına 2 katlı otopark, üstünü de meydana dahil edecek şekilde bir çalışma yapıyoruz. Yine buna bağlantılı olarak Kaba Sakal Cami’nin yanındaki çarpık evleri yıkarak, orayı da meydana dönüştürdük. İtfaiyenin karşısındaki bir devlibi yıkarak, altı otopark üstü tesisi olacak şekilde projelendiriyoruz. Böylelikle Şehreküstü ’den başlayan kültürel varlıklarımız Kale civarına kadar devam etmiş olacak. Bu çalışmamızın Şahinbey’imize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.